Μελωδίες του Ουράνιου τόξου: Ένα παραμύθι για την αποδοχή της διαφορετικότητας

Η ταινία “Μελωδίες του Ουράνιου τόξου” είναι μια ελληνική μικρού μήκους ταινία animation για παιδιά. Είναι ένα έγχρωμο μουσικοκινητικό βίντεο το οποίο μας προσκαλεί να γιορτάσουμε μαζί την μαγεία της μουσικής και να δούμε πως μέσα από αυτή όλοι είμαστε ένα οικονομικές σύνολο, με ίσες ευκαιρίες στη ζωή! Αφορά παιδιά, με “ιδιαιτερότητες” με εμφανείς και μη αναπηρίες, τα οποία βρίσκονται σε ένα παραμυθένιο περιβάλλον, ζουν αρμονικά όλα μαζί χωρίς να υπάρχουν διακρίσεις. 

Μια ιστορία που στηρίζεται επάνω στις νότες, από τις οποίες δημιουργούνται τα ονόματα των μικρών μας ηρώων για παράδειγμα  ΝΤΟ- Ντόρα ΡΕ- Ρενάτα κλπ

Ένα παραμύθι που μέσα από τα σχέδια της Βιβής Μαρκάτου και την μουσική της Ελένης Ιντέρνου καλλιεργεί την ενσυναίσθηση, την αποδοχή της διαφορετικότητας, αποπνέει ελπίδα, αισιοδοξία, αλληλεγγύη, κατανόηση και αγάπη περισσή για τον διπλανό μας. Πιστεύω ότι θα βρει χώρο μέσα στις ευαίσθητες παιδικές ψυχές να ανθίσει και να προσθέσει την γνώση που χρειάζεται για τον σεβασμό στον συνάνθρωπο. 

Η ιδέα αυτή ξεκίνησε πολλά χρόνια πριν, το 2005 ως παραμύθι σε γραφή μπράιγ για παιδιά με δυσκολία στην όραση. Λόγω του μεγάλου κόστους εκτύπωσης και έκδοσής του έμεινε για λίγο σιωπηλό….. όμως η γνωριμία μου με την Βιβή Μαρκάτου του έδωσε νέα πνοή και το ταξίδι του ξεκίνησε.

Σε αυτή την ταινία βρέθηκαν κι άλλοι καλλιτέχνες να συμπορευτούν μαζί μας.

Ο Οδυσσέας και ο Αλκιβιάδης Κωνσταντόπουλος που φιλοξένησαν στο studio arttings τις φωνές που ακούγονται στους ήρωες της ταινίας, και επιμελήθηκαν την ενορχήστρωση.

Η παιδική & νεανική χορωδία του Ωδείου Αμφισσας που τραγούδησε το “Ελάτε όλοι στου παλατιού το περιβόλι” το τραγούδι με το οποίο τελειώνει και η ταινία μας.

Διαβάστε περισσότερα:

To Newsletter του Propago

Λάβετε την ανάλυση της ημέρας στο email σας