Ένα καλοκαίρι για υιοθεσία

Καλοκαίρι στο χωριό, στην πόλη, καλοκαίρι ελπιδοφόρο για τη λήξη της πανδημίας. Ζω, ζεις για το καλοκαίρι στην καρδιά μας. Καλοκαίρι με τον ήλιο να βρίσκεται πιο ψηλά στον ουρανό και το κίτρινο με το μπλε να υπόσχεται συναπάντημα φωτεινό με την απεραντοσύνη Του. 

Ιούνιος, Ιούλιος, Αύγουστος… Φέτες καρπουζιού και κεράσια σκουλαρίκια για τα αυτιά, στάχυα και φρέσκο ψωμί, κρασί και γλυκιά ζάλη. Περπατάς πλάι στο γιαλό με γυμνές τις πατούσες και κενώνεις το μυαλό με τη ματιά στο υγρό στοιχείο. Ξεχνιέσαι παρέα με ένα βιβλίο και επιτρέπεις στον εαυτό σου ένα παγωτό, λίγη δροσιά και απόλαυση. Η πανσέληνος σε προσκαλεί για τραγούδι και χορό. Βουτάς στα ασημένια γάργαρα νερά και ταξιδεύεις με το κύμα. Ανεβαίνεις στο βουνό και αφουγκράζεσαι τη φύση κάτω από τα πόδια σου.  Αναγκαίο το διάλειμμα για την επανεκκίνηση. Μοτίβο επιτυχίας για την αναγέννηση ενός νέου ανθρώπου που να πιστεύει και να βαδίζει χωρίς ανασφάλειες, έτοιμος να παλέψει για το δικό του καθημερινό θαύμα. Αλίμονο αν δεν πιστέψουμε στο καλοκαίρι, στην ελευθερία από τον περιορισμό, στη δύναμη της ψυχής να χαράξει μια καινούρια διαδρομή.

Είναι καλοκαίρι λοιπόν. Πίστεψέ το. Θα νιώσεις ευγνωμοσύνη και θα πάρεις την απόφαση να αφήσεις πίσω  ότι σε πόνεσε, να πλησιάσεις τον άλλο και με εφόδιο την αγάπη  να οδηγηθείτε μαζί  στην ανατολή. Φτάνοντας εκεί θα ανακαλύψεις ότι είσαι ευτυχισμένος. 

 Ζήσε το καλοκαίρι σου. 


Η Μαρία Χριστοδούλου είναι Εκπαιδευτικός

Διαβάστε περισσότερα:

To Newsletter του Propago

Λάβετε την ανάλυση της ημέρας στο email σας