Μελίνα Μποτέλλη: Τι νιώθω ερμηνεύοντας τον μονόλογο “Δύο γυμνά άσπρα χέρια”

Ευγνωμοσύνη.

Ευγνωμοσύνη στον Άνθρωπό μου, τον άντρα μου Μαργαρίτη Τζίμα, που για πάνω από δέκα χρόνια με παρακαλούσε να γράψω ένα μονόλογο για τον εαυτό μου.

Τον Άνθρωπό μου, που ήταν ο πρώτος αποδέκτης της ιδέας μου. Που αντέγραφε στον υπολογιστή τα χειρόγραφά μου και με στηρίζει πάντα και παντού.

Ευγνωμοσύνη στην κυρία Αλίκη Τσιαμούρα, την κινητήρια δύναμη της δημιουργίας μου αυτής. Η δική της επιθυμία να με βραβεύσουν μαζί με τον Δήμο Δράμας για την προσφορά μου στην Τέχνη και τον Πολιτισμό, ήταν ο λόγος για μία καινούργια παράστασή μου.

Η κ.Τσιαμούρα είναι Πρόεδρος της Ένωσης Κυριών Δράμας. Μια απίστευτα δραστήρια Ένωση, που εδώ και δεκαετίες παρέχει στέγη και νομική βοήθεια σε κακοποιημένες γυναίκες και ακόμα πλουσιο κοινωνικό έργο- βοήθεια σε 2.500 άτομα με μηνιαία πακέτα τροφίμων και άλλων αγαθών.

Ευγνωμοσύνη στον παππού μου Μελή Νικολαΐδη, που υπήρξε ένας από τους θεμελιωτές της Κυπριακής Λογοτεχνίας. Το πιο αγαπημένο μου δικό του διήγημα, έγινε η πηγή της έμπνευσής μου.

Ευγνωμοσύνη στην ξαδέρφη μου Μαρία Λούλη Ψυχούλη, την πρώτη Ελληνίδα Αρχιμουσικό. Η προσφορά της στην κλασσική μουσική, ιδιαίτερα με την ίδρυση του Ωδείου ATHENAEUM kαι την θέσπιση των διεθνών διαγωνισμών Grand Prix Μαρία Κάλλας, ήταν επίσης για μένα πηγή έμπνευσης.

Ευγνωμοσύνη στους γονείς και τους δασκάλους μου.

Που με διαμόρφωσαν ως άνθρωπο και καλλιτέχνιδα.

Οι γονείς μου, άνθρωποι με βαθειά καλλιέργεια και μόρφωση, λάτρεις της λογοτεχνίας, του θεάτρου, της κλασσικής μουσικής, των εικαστικών τεχνών, μου έδωσαν τα ερεθίσματα και στη συνέχεια την ηθική στήριξη, παρ όλα τα οικονομικά προβλήματα και τον πρόωρο θανατο του πατέρα μου.

Οι δάσκαλοι και οι δασκάλες του σχολείου, του χορού, του θεάτρου, του τραγουδιού με καθοριστική για μένα παρουσία και διδασκαλία.

Ευγνωμοσύνη στους διοργανωτές φορείς, Δήμους , Συλλόγους , Εκκλησία σε όλη την Ελλάδα, που με φέρνουν σε επαφή με το κοινό της πόλης τους

Τέλος ευγνωμοσύνη στο κοινό. Το υπέροχο κοινό, που αισθάνεται ξεχωριστά το έργο μέσα του. Ανεξάρτητα απο ηλικία,οικονομικό ή μορφωτικό επίπεδο.

Η απόλυτη σιωπή του στη διάρκεια της παράστασης, το παρατεταμένο χειροκρότημα και η εκφραση του θαυμασμού του στο τέλος.

Κυρίως όμως τα μάτια όλων, κόκκινα και βουρκωμένα, όταν έρχονται να μου σφίξουν τα χέρια.


Η Μελίνα Μποτέλλη είναι ηθοποιός και μουσική ερμηνεύτρια

Διαβάστε περισσότερα:

To Newsletter του Propago

Λάβετε την ανάλυση της ημέρας στο email σας