Κύπρος – ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Μάρτυρας σε υπόθεση παιδεραστίας ο Ανθούλλης Δημοσθένους μετά τη δημοσίευση της καταγγελίας του στο Propago Το θεμα της ημέρας

Την παρέμβαση της δικαιοσύνης προκάλεσε η “εποχή των τεράτων“, το κείμενο – καταγγελία του Ανθούλλη Δημοσθένους στην ιστοσελίδα μας. Ο σκηνοθέτης και εκπαιδευτικός αποφάσισε να μη σιωπήσει, από τη στιγμή που έμαθε πως ο καλύτερος του φίλος και συνάδελφος είναι, σύμφωνα με τη μαρτυρία που του εμπιστεύτηκε νεαρής ηλικίας θύμα, ένας παιδεραστής. Σε αυτή την κατάθεση ψυχής αποκαλύπτεται μια καθηλωτική περιγραφή για τη σεξουαλική χειραγώγηση και κακοποίηση έως βασανισμού ενος ανηλίκου από “έναν διεστραμμένο παιδόφιλο” την περίοδο, κατά την οποία οι φερόμενοι ως θύμα και θύτης είχαν την ιδιότητα μαθητή και καθηγητή αντίστοιχα. Για το ίδιο πρόσωπο η Αστυνομία της Κύπρου ερευνά πληθώρα στοιχείων και καταθέσεων για την πολύκροτη υπόθεση σεξουαλικών παρενοχλήσεων στο χώρο του Θεάματος για περίοδο τουλάχιστον 8 ετών. Ο Ανθούλλης Δημοσθένους κατέθεσε ως μάρτυρας, κυριολεκτικά “μέρα μεσημέρι” σε ανακριτικούς υπαλλήλους, οι οποίοι τον επισκέφτηκαν στο σχολείο, όπου εργάζεται ως εκπαιδευτικός. Στη διαρκείας τριών ωρών επίσημη συνομιλία με τους έμπειρους αξιωματικούς ενημερώθηκε ότι καταθέτει ως βασικός μάρτυρας σε υπόθεση παιδεραστίας με φερόμενο ως πρωταγωνιστή το ίδιο πρόσωπο, ο οποίος χαρακτηρίζεται ως “μεσάζοντας”, για την προώθηση νεαρών εραστών σε τουλάχιστον δύο Ελλαδίτες σκηνοθέτες την περίοδο που ο Δημήτρης Λιγνάδης είχε στενή συνεργασία μαζί του. Πρόκειται για το εν εξελίξει μεγάλο σεξουαλικό σκάνδαλο του Θεατρικού Οργανισμού Κύπρου (ΘΟΚ), που έχει συγκλονίσει το Παγκύπριο.

“Το θέμα δεν έπαιρνε καμία αναβολή. Υπάρχει μια διάθεση από ότι κατάλαβα είτε να σβηστούν στοιχεία είτε να κλειστούν στόματα είτε να αποκρύψουν πληροφορίες, που είναι για τις ανακριτικές αρχές πολύτιμες. Ήρθαν σήμερα στο σχολείο όπου εργάζομαι και ζήτησαν από τη διευθύντρια να απαλλαγώ από κάποια μαθήματα για να ολοκληρωθεί η κατάθεσή μου, η οποία κράτησε τρεις ώρες, ώστε να προχωρήσουν αυθημερόν με την προώθηση αυτής της υπόθεσης, όπως μου είπαν οι δύο ανακριτές στα δικαστήρια” ανέφερε.

“Οι καταγγελίες σε ότι αφορά στην μορφή της κακοποίησης είναι περίπου ταυτόσημες, ίδιες. Βλέπεις την ίδια μορφή αρρώστιας να εκδηλώνεται και στον έναν και στον άλλον. Όμως υπάρχουν αυτή τη στιγμή διαφορετικές υποθέσεις σε εξέλιξη. Αυτό που τους απασχόλησε σήμερα ήταν η περίπτωση του νεαρού παιδιού, το οποίο μου κατέθεσε την δική του εμπειρία. Τα υπόλοιπα που εμπλέκουν θεσμικούς παράγοντες, διοικητικά συμβούλια κρατικών οργανισμών, παράγοντες που ενήργησαν παράτυπα και έδωσαν πεδίο και χώρο σε έναν άνθρωπο που δεν είχε κανένα προσόν να κυριαρχήσει και να χρησιμοποιήσει τη δύναμη και την εξουσία που του δόθηκε” πρόσθεσε. “Ανήλθε σε θέσεις χωρίς να δικαιούται. Αφού κατέλαβε αυτές τις θέσεις, τις χρησιμοποίησε για να ικανοποιήσει νοσηρές επιθυμίες που ενέπλεκαν και τον Δημήτρη Λιγνάδη, με τον οποίον είχαν στενή συνεργασία, από ότι μου έλεγε το ίδιο το πρόσωπο αυτό” σημείωσε. “Τώρα τα συνδέω με τις μαρτυρίες που βγήκαν στη δημοσιότητα” είπε χαρακτηριστικά.

“Ένα μεγάλο συγγνώμη στα παιδιά που δεν καταφέραμε να προστατέψουμε από το κακό” με αυτή τη φράση έκλεισε τη συνέντευξη και έστειλε το μήνυμά του προς όλα τα παιδιά που βίωσαν ανάλογες καταστάσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ – ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ: Ο σκηνοθέτης και εκπαιδευτικός Ανθούλλης Δημοσθένους στο Propago: Ένα μεταμφιεσμένο τέρας ήταν για χρόνια επιστήθιος φίλος μου


Ο Ανθούλλης Δημοσθένους είναι εκπαιδευτικός και σκηνοθέτης

Το θεμα της ημέρας
Διαβάστε περισσότερα:

To Newsletter του Propago

Λάβετε την ανάλυση της ημέρας στο email σας