Καθηγητής στο εδώλιο για σεξουαλική παρενόχληση μετά τις καταγγελίες στο Propago – Ποια η σχέση του με τον Δημήτρη Λιγνάδη

Στις 25 Μαΐου η ακροαματική διαδικασία, με περιοριστικούς όρους (εμφάνιση σε αστυνομικό σταθμό 2 φορές την εβδομάδα και κατάσχεση διαβατηρίου) και χρηματική εγγύηση ύψους 10.000 ευρώ ο φερόμενος και ως ο μεσολαβητής σεξουαλικών παρενοχλήσεων στον Θεατρικό οργανισμό Κύπρου.

Ένα συγκλονιστικό κείμενο – μαρτυρία του εκπαιδευτικού και σκηνοθέτη Ανθούλλη Δημοσθένους με τίτλο “Η εποχή των τεράτων” στην ιστοσελίδα μας, προκάλεσε σύμφωνα με πληροφορίες αλυσιδωτές αντιδράσεις και την κινητοποίηση προσώπων, τα οποία όπως ισχυρίζονται βίωσαν επιλήψιμες συμπεριφορές από τον “πρωταγωνιστή “της αφήγησης Δημοσθένους, πρώην καθηγητή σε ιδιωτικό σχολείο και με την πάροδο ετών και στο περιβάλλον του ΘΟΚ όπου ο καταγγελλόμενος κατείχε υψηλή θέση εξουσίας. Βασικός μάρτυρας κατηγορίας ο 27χρονος Φ., ο οποίος μετά την δημοσίευση στο propago της προσωπικής του, ως περιγραφόμενης, εφιαλτικής εμπειρίας, βρήκε τη δύναμη και το κουράγιο να ανασύρει στη μνήμη του σκληρές συμπεριφορές σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του. Ο νεαρός εμφανίστηκε στις αστυνομικές αρχές και περιέγραψε με κάθε λεπτομέρεια στην κατάθεση όσα, όπως υποστηρίζει, βίωσε ως ανήλικος μαθητής και Θύμα σεξουάλικης εκμετάλλευσης και χειραγώγησης από τον τότε καθηγητή του τον όποιον εμπιστευόταν απόλυτα.

Ο Ανθούλλης Δημοσθένους είχε “αποσπάσει ” την εκμυστήρευση – μαρτυρία από τον νεαρό σε πρόσφατη επαγγελματική συνάντηση τους και μετά από τυχαίες κουβέντες για ένα “κοινό γνωστό από το παρελθόν “. Ο λόγος ήταν η πολύχρονη στενή φιλική σχέση που είχε ο εκπαιδευτικός με τον φερόμενο ως δράστη και πρώην συνάδελφο του. Η “τυφλή” εμπιστοσύνη μεταξύ των δυο ανδρών φαίνεται πως έκρυβε ανατριχιαστικά μυστικά για τρίτους και δυσάρεστες εκπλήξεις για τον κ.Δημοσθένους ο οποίος αποφάσισε με τη συνείδηση του να σπάσει την ομερτά όλων όσοι γνώριζαν την καταγγελόμενη συμπεριφορά και αλλά και τις μεθόδους του κατηγορουμένου.

Διαβάστε εδώ το αποκαλυπτικό κείμενο “Η εποχή των τεράτων” και δείτε τη μοναδική έως τώρα δημόσια τοποθέτηση του Ανθούλλη Δημοσθένους στον Σπύρο Χαριτάτο. Η συνέντευξη πραγματοποιήθηκε αμέσως μετά την 3ωρη κατάθεση του στους ανακριτικούς υπαλλήλους οι οποίοι τον αιφνιδίασαν εμφανιζόμενοι στο ιδιωτικό σχολείο εν ώρα εργασίας (χωρίς να προκαλέσουν αρρυθμία ή να γίνουν αντιληπτοί από μαθητές και προσωπικό) προκειμένου να αποσπάσουν την λεπτομερή μαρτυρία του με επείγουσα διαδικασία.

Διαβάστε περισσότερα:

To Newsletter του Propago

Λάβετε την ανάλυση της ημέρας στο email σας