Εμβόλιο: Ταλαιπωρία τέλος για μητέρα με αλλεργική αντίδραση μετά την μαρτυρία της στο Propago Το θεμα της ημέρας

Τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο, όλα τα προβλήματα μπορούν να λυθούν, αρκεί κάποιος να αποφασίσει να ασχοληθεί σοβαρά με το πρόβλημα και να κινητοποιήσει τους κατάλληλους μηχανισμούς.

 Μετά την μεγάλη ταλαιπωρία που είχα με τον εμβολιασμό μου από 12/07/2021 μετά την Α΄ δόση του εμβολίου της Pfizer, επιτέλους ήρθε η δικαίωση!

Ίσως να ισχύει το ρητό “Ο τολμών νικά”, εγώ όμως θα πω με σιγουριά ότι καθοριστικό ρόλο έπαιξε η δημοσιοποίηση άρθρου μου από την ομάδα του Propago.gr.

Μετά την δημοσιοποίηση του άρθρου η λύση βρέθηκε!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Εμβόλιο- καταγγελία στο Propago: Εργαζόμενη μητέρα με αλλεργική αντίδραση ταλαιπωρείται από τις “μεταλλάξεις ευθυνών” των αρμοδίων

Άμεσα ήρθα σε επικοινωνία με την υπεύθυνη αρμόδια υπηρεσία όπου με καθοδήγησαν, με συνεργασία αλλεργιολόγου πώς θα προχωρήσω στην επίλυση του προβλήματος.

Μου δόθηκαν δυο επιλογές για την επίλυση του προβλήματος. Η πρώτη επιλογή ήταν να προβεί η αλλεργιολόγος  σε διαδικασία για εξαίρεση του εμβολίου της Pfizer και αφού εξαιρεθώ να κρίνει η επιτροπή εμβολιασμού με ποιο εμβόλιο θα προχωρήσω στην Β΄ δόση.

Η δεύτερη επιλογή ήταν να κάνω το εμβόλιο της Pfizer σε νοσοκομειακό εμβολιαστικό κέντρο με την διαδικασία της απευαισθητοποίησης (φαρμακευτική αγωγή) 6 μέρες πριν το προγραμματισμένο ραντεβού.

Με μεγάλο προβληματισμό πήρα την απόφαση να προχωρήσω στην δεύτερη επιλογή για την επίλυση του προβλήματός μου, τον εμβολιασμό με την διαδικασία της απευαισθητοποίησης του εμβολίου της Pfizer. Άλλωστε το θέμα μου δεν ήταν η εξαίρεση του εμβολιασμού, μόνο λύση στο πρόβλημα μου αναζητούσα, γεγονός που με είχε φθείρει και ψυχικά.

 Έτσι έκλεισα άμεσα το ραντεβού μου για τις 17/12/2021 στο Γ.Ν.Θ Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης. Με τις οδηγίες της αλλεργιολόγου 12/12/2021 ξεκίνησα τη φαρμακευτική αγωγή. Την ημέρα του ραντεβού μου θα έπρεπε να ήμουν στο εμβολιαστικό κέντρο νωρίς το πρωί όπως και έγινε.

Οι γιατροί του εμβολιαστικού κέντρου ήταν ήδη ενημερωμένοι από την αλλεργιολόγο για το περιστατικό και έτοιμοι να αντιμετωπίσουν κάθε μου επιπλοκή.

Ομολογώ ότι πήγα με μεγάλο ρίσκο και φόβο. Όταν με φώναξε ο υπεύθυνος γιατρός του εμβολιαστικού κέντρου για επιβεβαίωση του περιστατικού και για να πάρει εκ νέου ιστορικό δεν το κρύβω ότι ένιωσα ένα σφίξιμο . Νιώθοντας ο γιατρός τον φόβο μου άρχισε να μου εξηγεί το πόσο καλά προετοιμασμένοι είναι για να αντιμετωπίσουν την κάθε επιπλοκή που θα μπορούσε να προκύψει, τα οποία γνώριζα εξ αρχής αλλά ήταν σαν να ήθελα μια ακόμη επιβεβαίωση.

Ακούγοντας τα λόγια του γιατρού τόσα αναλυτικά έπεισα τον εαυτό μου ότι θα πρέπει να σταματήσω να φοβάμαι … άλλωστε ο κίνδυνος και ο μεγάλος φόβος ήταν έξω από εκεί! Έβλεπα γύρω μου γιατρούς διαφόρων ειδικοτήτων και έπρεπε να τους εμπιστευθώ, όπως και έκανα!

Έτσι με φώναξαν να περάσω μέσα, όλα ήταν έτοιμα.

 Με το χιούμορ τους και την θετική τους ενέργεια μου ανέβασαν την ψυχολογική διάθεση διώχνοντας το άγχος μου, έτσι δεν κατάλαβα πότε τελείωσε η διαδικασία του εμβολιασμού.

Όταν μου είπαν τελειώσαμε , ένα μεγάλο βάρος έφυγε αμέσως από πάνω μου. Εκείνη την στιγμή το μόνο που έκανα ήταν να χαμογελώ παρόλο που η μάσκα έκρυβε το χαμόγελό μου αλλά η ανακούφιση διαγράφονταν στα μάτια μου.

Ο γιατρός του εμβολιαστικού κέντρου ήταν δίπλα μου και μετρούσε συνέχεια τον σφυγμό μου. Το νοσηλευτικό προσωπικό με ενδιαφέρον με ρωτούσαν εάν ήθελα κάτι. Όλοι τους έδειχναν τόσο σίγουροι ότι όλα θα πάνε καλά που το πέρασαν μέσα μου.

   Οι επιπλοκές που παρουσίασα ήταν κοκκινίλα στο λαιμό, και βραχνάδα. Ο καρδιολόγος βλέποντας τις επιπλοκές προσπάθησε να με καθησυχάσει, εγώ όμως ένιωθα σιγουριά για τους ανθρώπους αυτούς που ήταν κυριολεκτικά πάνω απ το κεφάλι μου, έτσι ώστε η οποία ανησυχία μου πλέον δεν αποτελούσε φόβο.

Όταν υποχώρησαν τα συμπτώματα μου είπαν ότι μπορώ να φύγω με οδηγίες του γιατρού και της αλλεργιολόγου , συνεχίζοντας με διπλή δόση της θεραπευτικής φαρμακευτικής αγωγής για δυο ημέρες, και με την θεραπευτική δόση για άλλες 7 ήμερες.

Τελικά δεν απέφυγα τίποτα… βρέθηκε λύση στο πρόβλημα…σταμάτησα να ταλαιπωρούμαι… Η δικαίωση ήρθε!

Τελικά τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο… δύναμη, θέληση και πείσμα χρειάζεται…!

Ευχαριστώ από καρδιάς όλο το προσωπικό του εμβολιαστικού κέντρου του  Γ.Ν.Θ Ιπποκρατείου Θεσσαλονίκης.

Είμαι ευγνώμων για το team του Propago.gr για την πολύτιμη βοήθεια, στήριξη και συνεργασία που είχαμε… ο ρόλος τους ήταν καθοριστικός!

Το θεμα της ημέρας
Διαβάστε περισσότερα:

To Newsletter του Propago

Λάβετε την ανάλυση της ημέρας στο email σας