Τουρισμός εμπειρίας – Η επόμενη ημέρα Το θεμα της ημέρας

Στην επόμενη ημέρα για τα Ταξίδια και τον Τουρισμό, τόσο στην πρώιμη μετα-πανδημική φάση, όσο και μελλοντικά, όταν η πανδημική κρίση θα ανήκει στο παρελθόν, είναι ήδη στραμμένη η παγκόσμια τουριστική κοινότητα. 

Το τοπίο στην αγορά της Φιλοξενίας, εξαιτίας του Covid, έχει αλλάξει ριζικά, με νέους παράγοντες να αναδεικνύονται σε ρυθμιστές των εξελίξεων. Ενώ, και οι συνήθειες των τουριστών, που ούτως ή άλλως, έχουν μεταβληθεί τα τελευταία χρόνια, διαφοροποιούν την  τουριστική ζήτηση, παγκοσμίως.

Ο σύγχρονος, καλά ενημερωμένος ταξιδιώτης δεν αρέσκεται, πλέον, στο παραδοσιακό, τουριστικό μοντέλο «ήλιος και θάλασσα», που επί σειρά ετών παρείχε η χώρα μας. Αναζητά νέες, εναλλακτικές προτάσεις, εξειδικευμένες υπηρεσίες και αυθεντικές εμπειρίες.  

Στο πλαίσιο αυτό και λόγω του ανταγωνισμού που δέχονται οι επιχειρήσεις μικρών τουριστικών καταλυμάτων, τόσο από τις μεγάλες, all inclusive, ξενοδοχειακές μονάδες, όσο και από τις βραχυχρόνιες μισθώσεις, όπως η Airbnb, η Συνομοσπονδία Επιχειρηματιών Τουριστικών Καταλυμάτων Ελλάδος (ΣΕΤΚΕ), υλοποίησε ένα νέο, φιλόδοξο εγχείρημα, που ακούει στο όνομα «Alternative HolidayExperiences by SETKE.GR (Τουρισμός Εμπειρίας από τη ΣΕΤΚΕ)». 

Μία πρωτοποριακή δράση, με άξονα τον πολυθεματικό τουρισμό, η οποία αποσκοπεί στην εξειδίκευση των μικρών τουριστικών καταλυμάτων και στη διαφοροποίηση του παρεχόμενου τουριστικού προϊόντος τους, προσφέροντας στους φιλοξενούμενούς τους τη δυνατότητα να βιώσουν μοναδικές εμπειρίες.

Εκτός των άλλων, το νέο εγχείρημα αναμένεται να συνεισφέρει ουσιαστικά στην επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου στη χώρα μας, ένα στοίχημα για τον ελληνικό Τουρισμό, εδώ και αρκετά χρόνια.  

Οι τέσσερις πρώτες, εναλλακτικές και εξειδικευμένες προτάσεις διακοπών της ΣΕΤΚΕ, οι οποίες σύντομα θα εμπλουτιστούν με νέες, είναι:

  • GASTRONOMY by SETKE.GR (Γνωριμία με την Ελληνική Κουζίνα από τη ΣΕΤΚΕ)
  • NATURE by SETKE.GR (Περιπατητικός – Περιηγητικός Τουρισμός από τη ΣΕΤΚΕ)
  • CYCLING by SETKE.GR (Ποδηλατικός Τουρισμός από τη ΣΕΤΚΕ)
  • FAMILY by SETKE.GR (Οικογενειακός Τουρισμός από τη ΣΕΤΚΕ)

Σε συνεργασία με την εταιρία πιστοποιήσεων EUROCERT, οι επιχειρήσεις του κλάδου των μικρών τουριστικών καταλυμάτων μπορούν να λάβουν πιστοποίηση ότι, εξειδικεύονται σε κάποια από αυτές τις τέσσερις μορφές Τουρισμού.

Οι όροι και οι προϋποθέσεις για την απόκτηση του σήματος «ALTERNATIVE HOLIDAY EXPERIENCES by SETKE.GR» (Τουρισμός Εμπειρίας από τη ΣΕΤΚΕ), περιγράφονται σε ένα προσεκτικά δομημένο κανονισμό, τον οποίο έχει επιμεληθεί η εταιρία EUROCERT.

Η νέα, καινοτόμα υπηρεσία της ΣΕΤΚΕ είναι το «κλειδί» για την τουριστική-ταξιδιωτική βιομηχανία που θα διαμορφωθεί στη μετά COVID εποχή, προσδίδοντας παράλληλα νέα δυναμική στις επιχειρήσεις του κλάδου των μικρών τουριστικών καταλυμάτων.


Ο Παναγιώτης Τοκούζης είναι Πρόεδρος της ΣΕΤΚΕ

Το θεμα της ημέρας
Διαβάστε περισσότερα:

To Newsletter του Propago

Λάβετε την ανάλυση της ημέρας στο email σας