Ο Φαήλος Κρανιδιώτης ξεπέρασε τον κορωνοϊό και γράφει: Πόλεμος ενάντια στη βλακεία και στους απατεώνες Το θεμα της ημέρας

Σας γράφω για τον COVID, δυστυχώς, από εμπειρία, μετά από 10 μέρες στην Δ΄ Πνευμονολογική  Κλινική του ΣΩΤΗΡΙΑ, ευγνώμων στον Διευθυντή της, κ. Γιώργο Τσουκαλά και όλο το προσωπικό, μέχρι τους νοσηλευτές, τραπεζοκόμους, που με τόση φιλοτιμία, οργάνωση και εμπειρία, προσφέρουν τόσο έργο. Το ευχαριστώ είναι μικρή λέξη για να χωρέσει τη δική μου ευγνωμοσύνη και όσων έτυχαν και ακόμη τυγχάνουν της φροντίδας τους. Ευγνώμων και προς τον Αλέξανδρο, συνασθενή τις πρώτες μέρες στο θάλαμο, που μιμούμενος την φωνή του Στέφανου Χίου, με “πατημένο” το λάμδα α λα Σπάρτη, μας έλεγε ξαφνικά μέσα στο σκοτάδι “ο κορωνοϊός εξαπλώνεται! Θα πεθάνουμε όλοι!” και με τις μάσκες οξυγόνου και τους ορούς γελούσαμε σαν αναρρωτήριο νεοσυλλέκτων.

Μόνο οι Έλληνες αντιμετωπίζουμε με χιούμορ ακόμη και τον μεγάλο κίνδυνο. Σας γράφω από καθήκον, διότι παρ’ ότι γνώριζα, είχα τις ίδιες ακράδαντες πεποιθήσεις και πριν την νοσηλεία και θεραπεία μου, είναι αλλιώς να βλέπεις κατάματα το πρόβλημα και την απύθμενη εγκληματική βλακεία όσων εξυπνακίζουν για “καραντινάκηδες”, “μάσκες – φίμωτρα”, συνωμοσίες κατά των “ελευθεριών” μας, όσων διαδίδουν με πάθος την άρνηση στην ύπαρξη ή επικινδυνότητα του ιού, όσων αρνούνται τον εμβολιασμό αλλά κυρίως όσων ενσυνείδητα, εγκληματικά, ως κοινοί πολιτικοί απατεώνες, πάνε να αποσπάσουν ψήφους και πολιτική οντότητα σπεκουλάροντας πάνω στην κόπωση και την άρνηση του υπαρκτού κινδύνου από μέρος του λαού.

Διότι οι απλοί άνθρωποι, από άγνοια, από ροπή στην άρνηση, σαν να κλείνουν τα μάτια μπροστά στον κίνδυνο, από ευπιστία, βλακεία, θέλουν να πιαστούν από κάπου, να νοιώσουν πως δεν είναι έτσι, δεν τους αφορά. Μια κολοσσιαία ψευδαίσθηση, που καταρρέει σαν χάρτινος πύργος, όταν αρχίσουν τα συμπτώματα, βγει το τεστ θετικό, αρχίσει και πέφτει το οξυγόνο και τους το μετράνε 10 φορές τη μέρα σε ετοιμότητα για καταστολή και διασωλήνωση. Μέσα στο θάλαμο διαπιστώσαμε πως όλοι, πλην του Δημήτρη, που δεν ήξερε πως την “άρπαξε”, είχαμε κολλήσει από κάποιον στο περιβάλλον μας που δεν τηρούσε τα μέτρα. Όλοι μου έλεγαν, μετά από ήδη πολυήμερη νοσηλεία με οξυγόνο και αγωγή, πως όταν βγουν θέλουν να σαπίσουν στο ξύλο τον πρώτο συνωμοσιολόγο αρνητή που θα συναντήσουν μπροστά τους. Δεν χρειάζεται αυτό, είναι και παράνομο, αρκεί να τους απομονώσουμε, να τους αποκαλύψουμε και να στείλουμε σε όλους το μήνυμα μια αλληλεγγύης βασισμένης στην προσωπική υπευθυνότητα.

Αν δεν είχα πάει στον γιατρό, η πνευμονία θα είχε καλπάσει, το οξυγόνο θα είχε πέσει κι άλλο και θα ήμουν υποψήφιος να μπω στο κακό κομμάτι της στατιστικής

Προσέξτε, αυτό δεν έχει σχέση με τα λάθη στα επί μέρους μέτρα, με τις τραγελαφικές αντικρουόμενες θέσεις ειδικών, τις συνέπειες στην οικονομία. Είναι μια άλλη κουβέντα. Η προσωπική υγιεινή, η μάσκα, η τήρηση κοινωνικών αποστάσεων, η μη συμμετοχή σε ομαδικές εκδηλώσεις, συγκεντρώσεις πλήθους, πορείες, δεν επιδέχονται αμφισβήτηση. Όποιος πιστεύει πως ο… Μαρξ ή ο Μπακούνιν σκέπουν προστατευτικώς υγειονομικά τις πορείες, είναι ηλίθιος. Όποιον τις οργανώνει, πριν τον θεωρούσα πολιτικό τυχοδιώκτη. Έκανα λάθος. Το ακριβέστερο είναι πολιτικός κακοποιός. Όποιοι οργανώνουν πάρτυ, τσιμπούσια ή κάνουν συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας για το δικαίωμα τους να …κολλήσουν covid, ελέγχονται για την ευήθεια και την ψυχική τους ισορροπία. Και θα σας πω επίσης και άλλο μυστικό, ούτε ο Ίων Δραγούμης, ο Κολοκοτρώνης κλπ θα μας προστάτευαν, αν παθαίναμε κρίση βλακείας και οργανώναμε πορείες οι της άλλης όχθης. Ο ιός είναι αταξικός, απολιτίκ, δεν κάνει διακρίσεις. Γράφει στα παλαιότερα των υποδημάτων του όσα διαβάσατε σε ψαγμένα δημοισιεύματα τύπου “διάβασε το πριν το κατεβάσουν”.

Ακόμη κι αν πιστεύετε πως σας θωρακίζει κάτι ιδεολογικώς, αν μολυσμένα σταγονίδια φορέα τα εισπνεύσετε, τρίψετε τα μάτια σας, μπουν γιατί σκαλίζατε την μύτη σας με μη απολυσμασμένα χέρια, τότε καλή τύχη. Η κλίμακα έχει από ασυμπτωματικούς, ως αυτούς που θα καταλήξουν στο νοσοκομείο με πνευμονία, κάποιοι θα διασωληνωθούν και κάποιοι θα πεθάνουν. Εάν σας ενδιαφέρει ξαφνικά η βοτανολογία, η φυσιολογία των φυτών και θέλετε να δείτε τις ρίζες από τα ραδίκια, να τις δείτε σε βιβλία, μην τα δείτε από κάτω, ανάποδα, γιατί εσείς ή κάποιος άλλος θεωρεί πως είναι “γριπούλα”. Σε τρεις (3) μέρες συμπτωμάτων, με λίγο πυρετό τις δύο πρώτες μέρες, απύρετος την τρίτη μέρα, χωρίς βήχα, χωρίς πονοκεφάλους ή πονόλαιμο, κανένα άλλο σύμπτωμα, μου είχε ήδη κάνει πνευμονία, όπως διαπιστώσαμε στην αξονική. Εάν δεν κινούμουν γρήγορα, σύμφωνα με τις επίσημες οδηγίες, εάν δεν είχα μιλήσει με αρμόδιο γιατρό, που με έστειλε αμέσως να πάρω οξύμετρο και μόλις έγινε οριακό το οξυγόνο μου είπε να πάω αμέσως για εξετάσεις, και καθόμουν άνετος στο σπίτι, θεωρώντας πως θα θεραπεύσω την “γριπούλα” με τσάι και ασπιρίνες, η πνευμονία θα είχε καλπάσει, το οξυγόνο θα είχε πέσει κι άλλο και θα ήμουν υποψήφιος να μπω στο κακό κομμάτι της στατιστικής.

Η προσπάθεια να αποκομίσουν πολιτικά οφέλη διάφοροι απατεώνες επιτήδειοι, με συνωμοσιολογίες, εκμεταλλευόμενοι την ευήθεια και ευπιστία των απλών ανθρώπων, είναι ειδεχθές έγκλημα. Δεν θα μάθουμε ποτέ πόσοι συμπολίτες μας έχασαν την ζωή του ή καταταλαιπωρήθηκαν στα νοσοκομεία, επειδή διάφορα καθάρματα της πολιτικής ή της “δημοσιογραφίας” παρέπεισαν συμπολίτες μας, τους έκαναν να υποτιμήσουν τον κίνδυνο, να μην τηρήσουν αυστηρά τα μέτρα υγιεινής και κοινωνικών αποστάσεων, οργάνωσαν πορείες, συγκεντρώσεις ή πάρτυ. Δεν θα το μάθουμε ποτέ με ακρίβεια. Το έγκλημα όμως έγινε και συνεχίζεται.

Θα σας πω λοιπόν μια μικρή γνώμη, μετά από covid, πνευμονία εξ αυτού και δεκαήμερη νοσηλεία. Αγνοήστε τους απατεώνες κακοποιούς της πολιτικής και των ΜΜΕ. Αγνοήστε τους βαρεμένους των κοινωνικών δικτύων και τους λάβρους σχολιαστές τους. Εάν αμφιβάλλετε για τον ιό, την επικινδυνότητα του, την αποτελεσματικότητα της ατομικής υγιεινής και των κοινωνικών αποστάσεων, εάν αμφιβάλλετε για τα εμβόλια, αγνοήστε τους πάντες. Αγνοήστε πρώτο από όλους και μένα που διαβάζετε τώρα το άρθρο μου. Ούτε εγώ είμαι ειδικός, μια εμπειρία είχα, ένα μυαλό Χειμώνα – Καλοκαίρι και σας είπα τις σκέψεις και τα συμπεράσματα μου, πετάξτε τα στο γυαλό.  Κάντε όμως μόνο ένα πράγμα: ρωτήστε τον γιατρό σας, ρωτήστε τους αληθινούς ειδικούς και κάντε αυτό που θα σας πουν. Θα ανακαλύψετε πως κανείς πνευμονολόγος, σχετικός με το θέμα γιατρός, δεν θα σας προτρέψει να περιφρονήσετε το δώρο της ζωής σε σας, σε όσους αγαπάτε και όσους βρίσκονται κοντά σας. Πρέπει να νικήσουμε και αυτό απαιτεί συνείδηση της ευθύνης μας ο ένας απέναντι στον άλλο. Και αυτό δεν είναι κομματικό ζήτημα. Πάλι θα ψηφίστε ό,τι σας κάνει κέφι. Είναι καθήκον όλων έναντι όλων και κυρίως προς όσους αγαπάμε, να νικήσουμε στον πόλεμο κατά της βλακείας και της πολιτικής απάτης…


Ο Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης είναι Δικηγόρος, Πρόεδρος της ΝΕΑΣ ΔΕΞΙΑΣ, εταίρου του συνασπισμού ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ
www.neadexia.gr

Το θεμα της ημέρας
Διαβάστε περισσότερα:

To Newsletter του Propago

Λάβετε την ανάλυση της ημέρας στο email σας