Κουρουμπλής: Όταν η ιδεοληψία σε αγκυροβολεί
Ο Παναγιώτης Κουρουμπλής στο Propago: Η κυβέρνηση των αρεστών έχει τρικυμία εν κρανίω

Η κυβερνητική δεξιά παράταξη εύκολα και αβασάνιστα επιτίθεται κατά των αντιπάλων της, παλιότερα στο ΠΑΣΟΚ σήμερα στο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, σε όποιον τέλος πάντων την απειλεί  πολιτικά.  Και το κάνει αυτό κατηγορώντας τους αντιπάλους της  για ιδεοληψία στις πολιτικές τους  επιλογές. Είναι η ίδια προπαγάνδα που επιχειρούσε να ταυτίσει το ΠΑΣΟΚ με τη 17 Νοέμβρη. Πριν από λίγο διάστημα, προσπάθησε να αξιοποιήσει την απεργία πείνας ενός τρομοκράτη, του Κουφοντίνα, σε βάρος του θεσμού της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Είναι οι ίδιοι που, στο βωμό της παραπληροφόρησης που υπηρετούν, δεν ερμηνεύουν, αλλά παρερμηνεύουν συνειδητά δηλώσεις, όπως η αναφορά του Τσίπρα στο ρίσκο που υπάρχει στις διαδηλώσεις. Τον εμφάνισαν σα να αγνοεί και να αναλαμβάνει προσωπικά τον κίνδυνο της μετάδοσης του ιού.

Το ίδιο συνέβη και στην περίπτωση της αναφοράς του για τους νεκρούς. Ο Αλέξης Τσίπρας έκανε ενδεχομένως έναν μορφασμό για το ανόητο και το αντιφατικό του να ανοίγει η αγορά με περισσότερους νεκρούς  από όσους είχαμε όταν  έκλεισε κι αυτοί ισχυρίστηκαν παραπληροφορώντας ότι μόρφασε με τους χιλιάδες νεκρούς. Την ίδια παραπληροφόρηση έκαναν και με την “περίφημη” βίλα στα Λεγραινά. Πόσος άραγε γκαιμπελισμός μπορεί να επιστρατευτεί! Και πόσο χαχόλους μπορούν να θεωρούν τους πολίτες οι “ά(χ)ριστοι»! 

Μετά το πρώτο κύμα και τα καλά αποτελέσματα, γιατί δεν ήταν καθόλου δύσκολο να έχουμε αυτά τα αποτελέσματα από τη στιγμή που μας έκλεισαν όλους στα σπίτια, τα προβλήματα άρχισαν όταν κλήθηκε η κυβέρνηση των αρεστών και όχι των αρίστων, όπως έχει αποδειχτεί, η κυβέρνηση των ημετέρων, να διαχειριστεί την καθημερινότητα. Ο καταστροφικός εφησυχασμός της, την Άνοιξη του 2020, οι παλινωδίες της και, κυρίως, οι δεξιές  ιδεοληψίες τους για οτιδήποτε δημόσιο (π.χ. ΕΣΥ, Δημόσιες Συγκοινωνίες) έφεραν τη σημερινή τραγική εξέλιξη.

Ποιο ήταν το προεκλογικό πρόγραμμα της ΝΔ για την Υγεία;  Η ιδιωτικοποίηση του ΕΣΥ μέσω των ΣΔΙΤ. Θέλουν το πολυτιμότερο αγαθό της ζωής να εμπορευματοποιηθεί. Αυτό που δεν τόλμησε ούτε η Θάτσερ, κατέστη συγκεκριμένη πολιτική επιλογή της ΝΔ. Έτσι σχεδόν δύο χρόνια τώρα, και με τον ένα χρόνο σε πανδημία, καμία σοβαρή επένδυση δεν έγινε είτε σε υποδομές είτε σε στελέχωση, στο χώρο του ΕΣΥ, το οποίο κέρδισε την εμπιστοσύνη ακόμα και των πιο διστακτικών πολιτών, για τη Δημόσια Υγεία. Ακόμα μέχρι σήμερα, αποφεύγουν να αναγνωρίσουν πολιτικά και ιδεολογικά, ότι η προεκλογική τους επιλογή, ήταν σε λάθος κατεύθυνση, τελούν σε απόλυτη ιδεοληψία. Χειροκροτούν υποκριτικά το ΕΣΥ και τα στελέχη του, αλλά το αφήνουν αστελέχωτο, δεν προωθούν μόνιμες προσλήψεις, τιμωρούν τους γιατρούς που μιλάνε ανοιχτά, δεν ανανεώνουν τις προσλήψεις επικουρικού προσωπικού,  δεν μιλούν για τα βαρέα και ανθυγιεινά  των εργαζομένων, δεν τους δίνουν μια στοιχειώδη αύξηση στους εξευτελιστικούς μισθούς, αγνοούν  την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας στην κοινότητα και όλα αυτά,  γιατί στο πίσω μέρος του μυαλού τους βασιλεύουν οι ιδεοληψίες τους, για ιδιωτικοποίηση του Συστήματος Υγείας.

Το ίδιο συμβαίνει και με τις δημόσιες συγκοινωνίες, οι ίδιες ιδεοληψίες. Στόχος τους η απαξίωση για να δικαιολογηθεί η ιδιωτικοποίηση. Η κυβέρνηση των αρεστών έχει τρικυμία εν κρανίω.  Έκλεισε το λιανεμπόριο που δεν ενοχοποιείται για τη μεταδοτικότητα, γιατί ακριβώς αυτό ήθελαν οι μεγάλες αλυσίδες που δεν μπορούν να ανοίξουν, επειδή ενοχοποιούνται λόγω του συγχρωτισμού.  Πεντέμισι δισεκατομμύρια δανεισμός δόθηκε τον τελευταίο χρόνο σε 18.000 μεγάλες  επιχειρήσεις και μόλις δύο δισεκατομμύρια ευρώ δόθηκαν σε 400.000 μικρομεσαίες επιχειρήσεις, μέσω του τραπεζικού συστήματος. Δηλαδή οι καταθέσεις του Ελληνικού Λαού που είναι αυξημένες τον τελευταίο χρόνο, κατευθύνθηκαν, μέσω των συστημικών τραπεζών, στις ιδεολογικές και πολιτικές επιλογές της Δεξιάς και στις τσέπες των «ημετέρων» της.  Έτσι, αντιλαμβάνονται την ανάπτυξη , οι κρατούντες στην «Μαξίμου Α.Ε.», όπως ανέφερε η κ. Γεννηματά.

Υ.Γ.: Οι πρόσφατες βαριές αποκαλύψεις του Βρούτση επιβεβαιώνουν τους παραπάνω ισχυρισμούς. 

Ο Παναγιώτης Κουρουμπλής είναι βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργός

Διαβάστε περισσότερα:

To Newsletter του Propago

Λάβετε την ανάλυση της ημέρας στο email σας