Κούγιας για θυρίδες: Η μεταμέλεια θα σώσει τον 58χρονο – Τι είπε για Λιγνάδη

Ο γνωστός ποινικολόγος, Αλέξης Κούγιας, μίλησε στον Σπύρο Χαριτάτο για τις νέες καταγγελίες κατά του πελάτη του Δημήτρη Λιγνάδη, για τις εξελίξεις στην υπόθεση με την κλοπή από τις θυρίδες της τράπεζας στο Νέο Ψυχικό αλλά και για την αθώωση του εντολέα του, Ριχάρδου. “Πρέπει ο κατηγορούμενος μέσω του συνηγόρου του, να το προκαλέσει. Προβλέπεται από τον Ποινικό Κώδικα σε περιπτώσεις κλοπών εφόσον ο δράστης επιστρέψει τα κλοπιμαία ή αποζημιώσει τα θύματα με ποσό αντίστοιχο των κλοπιμαίων να μένει και ατιμώρητος πολλές φορές. Είναι στο χέρι του κατηγορουμένου και των δικηγόρων του αν θα ενεργοποιήσουν αυτή τη διαδικασία” σχολίασε. “Εμείς είμαστε οι αποδέκτες αυτής της διαπραγμάτευσης και εφόσον εμείς δεχτούμε τα κλοπιμαία ή την αποζημίωση τότε μπορεί να προχωρήσει αυτή η διαδικασία” τόνισε. “Σέβομαι το τεκμήριο αθωότητας του κατηγορουμένου, όλα θα λυθούν ενώπιον του δικαστηρίου” συμπλήρωσε.

“Τις επόμενες ημέρες έχουμε κληθεί από τον κ. ανακριτή, επειδή είχαμε δώσει στην προανάκριση σκίτσα και αξία, να συγκεκριμενοποιήσουμε ακόμη περισσότερο (σ.σ. για το περιεχόμενο των θυρίδων). Και αυτό θα κάνουμε” υπογράμμισε. Αναφορικά με τον κ. Λιγνάδη επανέλαβε την βεβαιότητα του ότι ο εντολέας του είναι αθώος, ενώ για τις νέες καταγγελίες που φτάνουν στο φως της δημοσιότητας, αλλά στα γραφεία εισαγγελέα και ανακριτή, εις βάρος του πελάτη του, ότι αποτελούν κατασκευάσματα που θα καταπέσουν.

Δείτε τι δήλωσε αναλυτικά για την υπόθεση του Δημήτρη Λιγνάδη και τις νέες καταγγελίες, αλλά και για την υπόθεση του Ριχάρδου:

Διαβάστε περισσότερα:

To Newsletter του Propago

Λάβετε την ανάλυση της ημέρας στο email σας