Η Ελένη Θεοχάρους στο Propago: Η “Αλεξανδρετοποίηση” της Κύπρου Το θεμα της ημέρας
Σήμερα αντιμετωπίζουμε μια νέα φάση των τουρκικών ραδιουργιών, την επανάληψη της λίαν επιτυχούς πρακτικής της "Αλεξανδρετοποίησης" της Κύπρου

Το δολερό σχέδιο “ανακτήσεως Κύπρου” εκπονήθηκε το 1956 από τον Νιχάτ Ερίμ και έκτοτε υλοποιείται σταδιακά, συγκροτημένα, στοχευμένα και επιτυχώς. Σήμερα αντιμετωπίζουμε μια νέα φάση των τουρκικών ραδιουργιών, την επανάληψη της λίαν επιτυχούς πρακτικής της “Αλεξανδρετοποίησης” της Κύπρου. Τον εποικισμό δηλαδή και των ελευθέρων περιοχών, (επί του παρόντος ελευθέρων), με ορδές ισλαμιστών ηλικίας 25-35 ετών που εμφανίζονται ως πρόσφυγες από την Συρία.
Δυστυχώς το κράτος μας είναι εντελώς απροετοίμαστο για να αμυνθεί επιτυχώς και να ελέγξει τις παράνομες εισόδους “μεταναστών”.

Ξεκαθαρίζω ότι ο Λαός μας, ο Κυπριακός Ελληνισμός, δεν είναι ούτε ξενοφοβικός, ούτε διακατέχεται από ρατσιστικά αισθήματα, ούτε επιδεικνύει συμπεριφορές μισαλλοδοξίας και διακρίσεων. Απεναντίας είναι φιλόξενος, μεγαλόψυχος, μεγαλόκαρδος, γενναιόδωρος και και το απέδειξε πολλές φορές δίνοντας από το υστέρημα του για την προστασία των αδυνάτων.

Άλλωστε σε κανένα ελεύθερο πνεύμα επί της γης δεν αρέσει η αποκρουστική εικόνα του αγκαθωτού συρματοπλέγματος.

Γι’ αυτό θεωρούμε ύβρι την συμπεριφορά μερικών “μεταμοντέρνων εκσυγχρονιστών” που έχουν καταργήσει στο θυμικό τους τις έννοιες πατρίδα και εθνική συνείδηση, και περηφάνια για την Ιστορία, και δηλώνουν ότι επιθυμούν διακαώς “λύση”. Λες και σ’ εμάς αρέσει η κατοχή και η προσφυγιά. Έχοντας αθωώσει και εξιδανικεύσει την τουρκία και τον Ερντογάν, είναι έτοιμοι να παραδώσουν την Κύπρο στις τουρκικές ορδές. Οι εν λόγω ερντογανισμένοι προκειμένου να εκτελέσουν στο ακέραιο τις εντολές των ξένων καθοδηγητών τους προς μετατροπή της Κύπρου σε τουρκικό βιλαέτι, καθυβρίζουν όποιον υπερασπίζεται τις ελεύθερες περιοχές από τις μαζικές ροές τούρκων πρακτόρων και τζιχαντιστών που καθοδηγούμενοι από την τουρκία εισέρχονται παράνομα “αιτούντες πολιτικό άσυλο”. Και ας μας επιτραπεί να είμαστε σε θέση να ξεχωρίσουμε ποιοι είναι πραγματικοί πρόσφυγες, στους οποίους έχουμε χρέος να προσφέρουμε κάθε βοήθεια και ποιοι είναι φανατικοί μουσουλμάνοι σε διατεταγμένη υπηρεσία. Οι ερντογανισμένοι καταστρέφουν τις -έστω πρωτόγονες- υποδομές του κράτους με τις οποίες προσπαθεί να ελέγξει τις παράνομες εισόδους των λάθρα διακινουμένων.
Επισημαίνω ότι οι “εισβολείς μετανάστες-πρόσφυγες”, με την είσοδο τους στις ελεύθερες περιοχές απολαμβάνουν σημαντικών προνομίων και καλής μεταχείρισης από τις αρχές. Φυσικά τα κυκλώματα δουλεμπόρων συνεργάζονται άρτια και στενά με τις κατοχικές αρχές και τους ερντογανισμένους στην διευκόλυνση της νέας εισβολής.

Από την άλλη, ο λαός μας μαραζώνει από την κατοχή, την προσφυγιά, τον εκτοπισμό, την διαμονή σε άθλιους οικισμούς και τουρκοκυπριακά σπίτια από τα οποία συχνά εκδιώκεται. Ο λαός μας μαραζώνει από την ανεργία, απότοκο της άθλιας οικονομικής διαχείρισης, της διαφθοράς, του “success story” και της πανδημίας. Είναι θύμα μιας οικονομίας που πνέει τα λοίσθια. Οι πολίτες επιβιώνουν με επιδόματα και κρατική ελεημοσύνη-(“κατ’ εξαίρεσιν βοήθημα” λέγεται το επιπλέον ξεροκόμματο που δίνει το κράτος -που και που- σε όσους φθάνουν στα όρια). Οι άνθρωποι μας συχνά -πυκνά αναζητούν δουλειά στο εξωτερικό, ο λαός βλέπει τα παιδιά του να φεύγουν για πάντα.

Ο κάθε νοήμων άνθρωπος, αντιλαμβάνεται ότι τα μεταναστευτικά κύματα προς την Κύπρο δεν είναι μια “φυσιολογική” ροή κυνηγημένων προσφύγων, θυμάτων πολέμου ή φυσικής καταστροφής αλλά είναι κατευθυνόμενες ροές από την Τουρκία, ως επί το πλείστον γεροδεμένων νεαρών που συνιστούν άμεση απειλή για την ασφάλεια των πολιτών, του κράτους και ζωτικών υπηρεσιών , και που θα δράσουν ως πέμπτη φάλαγγα την δεδομένη κρίσιμη στιγμή που θα αποφασίσει η Τουρκία. Οι υπηρεσίες ασφαλείας έχουν προειδοποιήσει πολλάκις.

Για αρκετό καιρό αποφύγαμε τις μεταναστευτικές ροές διότι οι πραγματικοί πρόσφυγες γνώριζαν ότι η ΚΔ βρίσκεται εκτός ζώνης Schengen και είναι νησί απομακρυσμένο, με δύσκολη πρόσβαση προς την ηπειρωτική Ευρώπη και συνεπώς η άφιξη τους στην Κύπρο δεν θα τους βοηθούσε να πραγματοποιήσουν τα σχέδια τους για να μεταβούν στην κεντρική και βόρεια ΕΕ.

Από την στιγμή όμως που η Τουρκία έθεσε σε εφαρμογή το σχέδιο “Αλεξανδρετοποίησης” της Κύπρου, δηλαδή από την στιγμή που κινήθηκε δραστικά για να αλλοιώσει δραματικά την δημογραφική σύνθεση του νησιού, τόσο με τον εξισλαμισμό των ελευθέρων περιοχών όσο και με την έκρηξη πληθυσμού στα κατεχόμενα, οι ροές έγιναν ανεξέλεγκτες. Οι “πρόσφυγες” έρχονται για να μείνουν.
Η Άγκυρα σύντομα θα θέσει ζήτημα ζωτικού χώρου γιατί ένας τεράστιος πληθυσμός θα ασφυκτιά στο 1/3 της κατεχόμενης χερσαίας έκτασης του νησιού.

(Για την Ιστορία αναφέρουμε ότι το 1921, κατοικούσαν στην Αλεξανδρέττα, μόλις 57.000 Τούρκοι, ενώ ο συριακός πληθυσμός ξεπερνούσε τις 320.000. Αμέσως η Άγκυρα άρχισε την αποστολή αγροτικού κυρίως πληθυσμού στην πόλη, και έτσι το δημοψήφισμα του 1938 έδειξε πως οι Τούρκοι κάτοικοι ήταν το 73%. Μετά την εξέλιξη αυτή, όλα τα χριστιανικά ιδρύματα στην τουρκική πλέον Ισκεντερούν έκλεισαν. Η εύπορη αρμενική κοινότητα των 24 χιλ. ανθρώπων, οι περισσότεροι από τους οποίους είχαν επιζήσει της γενοκτονίας του 1915, έφυγαν τρομαγμένοι από την Αλεξανδρέττα και κατέφυγαν στον Λίβανο, όπου δημιούργησαν μια καινούργια πόλη στο Αντζάρ της Κοιλάδας Μπεκάα. Το ίδιο έπραξαν και οι Άραβες αυτόχθονες κάτοικοι με βραδύτερους ρυθμούς φοβούμενοι διωγμούς και σφαγές).

Εμείς όμως δεν έχουμε που να πάμε.
ΚΑΙ Η ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΕΙ.
Ούτε το οικονομικό βάρος, ούτε την αλλοίωση του πληθυσμού, ούτε τα γκέτο που δημιουργούν οι λεγόμενοι πρόσφυγες από όλη την υποσαχάρια Αφρική, Εγγύς και Μέση Ανατολή και Πρόσω Ασία και αλλού, ούτε την πολιτισμική αναστάτωση ( ακρωτηριασμοί γεννητικών οργάνων κοριτσιών για παράδειγμα από Σομαλούς), ούτε την διάρρηξη της κοινωνικής συνοχής, ούτε την αναστάτωση στα ούτως ή άλλως προβληματικά σχολεία μας, ούτε την ασυνειδησία μερικών εργοδοτών που εργοδοτούν παράνομους με εξευτελιστικούς μισθούς. Είναι γεγονός ότι ελάχιστοι από όσους έχουν λάβει πολιτικό άσυλο κάνουν προσπάθειες ομαλής ένταξης τους στην κοινωνία παρά τις προσπάθειες πολιτείας και κοινωνίας.
Ένα είναι πάντως το γεγονός: Η ΚΔ είναι πέρα για πέρα ανοχύρωτη στην εισβολή μεταναστών και η γραμμή καταπαύσεως του πυρός μετά και την μείωση της θητείας της ΕΦ είναι ξέφραγο αμπέλι και φυλάσσεται από σκιάχτρα. Οι ακτές με ελάχιστες ακάτους και ένα μόνο πλοίο ανοικτής θαλάσσης ( μη οπλισμένο), δεν μπορούν να φυλαχθούν. Θυμίζουμε ότι για την μείωση της θητείας στην Εθνική Φρουρά διαγκωνίζονταν τα μεγάλα μεταμοντέρνα εκσυγχρονιστικά κόμματα και οι θεραπαινίδες των, υποσχόμενα ταυτόχρονα την μετατροπή της σε σύγχρονο ευέλικτο ικανό στρατό στηριζόμενο στην τεχνολογία. Πλην όμως, μείωσαν την θητεία αλλά εγκατέλειψαν την ΕΦ και κάθε πρόγραμμα εξοπλιστικό.
Επισημαίνουμε ότι το 4% του πληθυσμού των ελευθέρων περιοχών, το μεγαλύτερο σε ολόκληρη την ΕΕ είναι “πρόσφυγες”, ενώ χαώδης είναι η κατάσταση στα κατεχόμενα. Επισημαίνουμε ακόμη ότι η Τουρκία έθεσε σε εφαρμογή σχέδιο επαναπατρισμού των τουρκοκυπρίων που κατά χιλιάδες ζουν στο Η.Β. προσφέροντας τους ισχυρά κίνητρα να επιστρέψουν στην Κύπρο και να εγκατασταθούν στα σπίτια τους, που τα πλείστα βρίσκονται στις ελεύθερες περιοχές. Αυτό σημαίνει νέο ξεσπίτωμα χιλιάδων προσφύγων.
Εκφράζουμε διαρκώς την έντονη ανησυχία μας για τους τουρκικούς στρατηγικούς σχεδιασμούς αλλοίωσης του πληθυσμού στις ελεύθερες περιοχές και αφανισμού του Ελληνισμού με στοχευμένες ροές μεταναστών και πολύ φοβόμαστε ότι το σχέδιο “Αλεξανδρετοποίησης ” της Κύπρου βρίσκεται σε πολύ προχωρημένο στάδιο.

Πρόσφατα η Κυπριακή Κυβέρνηση σε μια κίνηση απελπισίας τοποθέτησε συρμάτινους αγκαθωτούς φράκτες κατά μήκος της γραμμής καταπαύσεως του πυρός, από τον Αστρομερίτη μέχρι το αεροδρόμιο Λευκωσίας, νοτίως και έξωθεν της νεκρής ζώνης, σε μια προσπάθεια να “καθυστερεί” τις διόδους των λάθρα διακινουμένων για να προλαβαίνει η αστυνομία να τους ελέγχει. Ενώ έπρεπε να είχαν τοποθετηθεί κάμερες, drones και άλλα σύγχρονα συστήματα παρακολούθησης, φυλάκια, περίπολα και πλήρης έλεγχος της γραμμής καταπαύσεως του πυρός. Οι γενναίες θεραπαινίδες των ερντογανικών κομμάτων, πήγαν τις προάλλες και ξήλωσαν τον φράκτη που “μας διαχωρίζει περαιτέρω από τον βορρά”, για να ενωθούν με τις κατοχικές δυνάμεις.
Βεβαίως η γλώσσα τους δεν γυρίζει να πουν τα κατεχόμενα κατεχόμενα. Γι’ ‘ αυτούς είναι το βόρειο μέρος. Δεν βλέπουν το σιδερόφρακτο τείχος των αρμάτων μάχης LEOPARD και των πυροβόλων μεγάλου βεληνεκούς, μόλις 3 χιλιόμετρα βορειότερα, εντός των κατεχομένων, που αυτά είναι που εμποδίζουν την επανένωση τους με τις κατοχικές αρχές, και σ’ εμάς εμποδίζουν την επιστροφή μας στην γη μας. Αναρωτιέμαι ωστόσο αν αυτοί οι ερντογανισμένοι θα τολμούσαν να καταστρέψουν drones, κάμερες, φυλάκια, οχήματα και άλλο εξοπλισμό του κράτους που θα έπρεπε να βρίσκεται στο πεδίο για να επιτηρεί τις γραμμές. Πήγαν και ξήλωσαν τον φράκτη.

Σε διπλωματικό-πολιτικό επίπεδο είναι γνωστό ότι η Τουρκία μη αναγνωρίζοντας την ΚΔ την οποία θεωρεί εκλιπούσα, ναι μεν υπέγραψε την “συμφωνία επανεισδοχής” με τους -τότε-27 της ΕΕ, αλλά όχι με το κράτος μας και την εφαρμόζει με όλους τους άλλους εκτός από την Κύπρο. Δυστυχώς η ΚΔ αντί να αρνηθεί να υπογράψει την εν λόγω συμφωνία,-εφ’ όσον δεν θα εφαρμοζόταν και για την ίδια-, ακολούθησε υπάκουα τις εντολές Βρυξελλών, Λονδίνου και Βερολίνου και δεν πήρε καν ως αντάλλαγμα την υποχρέωση της ΕΕ να μοιράζεται μαζί με την Κύπρο το δυσβάστακτο βάρος που συνεπάγεται η λαθραία είσοδος πολιτών στο νησί μας.

H “Αλεξανδρετοποίηση” δεν θα ανακοπεί με τον φράκτη


Όσον αφορά το συρματόπλεγμα έχω πει πολλές φορές ότι όσοι έχουμε ζήσει την τραγικότητα ενός αποκρουστικού διαχωριστικού αγκαθωτού συρματοπλέγματος, όσοι το έχουμε δει και έχουμε βρεθεί από τη μία ή από την άλλη μεριά του, δεν μας αρέσει καθόλου αυτή η εικόνα. Είναι μια εικόνα που πληγώνει, είναι μια εικόνα που πονάει, ωστόσο εάν δεν υπάρχει άλλος τρόπος ανακοπής των ροών λαθρομεταναστών, ατόμων τα οποία αποστέλλει η Τουρκία με σκοπό τη δημογραφική αλλοίωση και την αποσταθεροποίηση στις ελεύθερες περιοχές, τότε θα πρέπει να μπει ο φράκτης.
Επαναλαμβάνω πως η τοποθέτηση του φράκτη δεν θα πρέπει να παρεμποδίζει την απρόσκοπτη δίοδο των γεωργών μας στους καλλιεργούμενους κλήρους μέσα στην νεκρή ζώνη και ταυτόχρονα δεν πρέπει να δημιουργεί την εικόνα ότι εκεί είναι τα σύνορα της Κυπριακής Δημοκρατίας.
Γιατί βεβαίως τα σύνορα της Κυπριακής Δημοκρατίας δεν έπαψαν ποτέ να είναι στις βόρειες ακτές της, στις ακτές της Κερύνειας, στις ακτές της Μόρφου, στον Κορμακίτη, στην Καρπασία, στον Απόστολο Ανδρέα.
Το συρματόπλεγμα μπήκε εκεί γιατί η Κυπριακή Πολιτεία δεν φρόντισε με άλλους τρόπους τόσο καιρό να ελέγχει τη γραμμή καταπαύσεως του πυρός και τις μεταναστευτικές ροές.
Βεβαίως η “Αλεξανδρετοποίηση” δεν θα ανακοπεί με τον φράκτη. Απαιτούνται πολύ πιο σοβαρά στρατιωτικά, πολιτικά, διπλωματικά μέτρα, απαιτείται αλλαγή πολιτικής μέσα στην ΕΕ και εγκατάλειψη της πολιτικής του εξευμενισμού, του κατευνασμού της υποταγής.
Όπως έγραψα και πιο πάνω κανείς δεν ξέρει τί συμβαίνει στα κατεχόμενα από άποψη πληθυσμιακή. Από στατιστικές αναλύσεις που κάνουν οι υπηρεσίες από την κατανάλωση ψωμιού, προκύπτουν κάποιοι υπολογισμοί για το πόσος είναι περίπου ο πληθυσμός. Ωστόσο, αυτό δεν αρκεί. Ο τουρκικός-μουσουλμανικός πληθυσμός αυξάνεται ραγδαία και ο Ελληνισμός φθίνει. Είναι ζήτημα χρόνου πια, η Τουρκία με ένα δημοψήφισμα να προσαρτήσει την Κύπρο, “με δημοκρατική απόφαση της πλειοψηφίας των Κυπρίων”.

Η Δρ. Ελένη Θεοχάρους είναι Πρόεδρος του Κινήματος ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ, τ. Ευρωβουλευτής

Το θεμα της ημέρας
Διαβάστε περισσότερα:

To Newsletter του Propago

Λάβετε την ανάλυση της ημέρας στο email σας