Γίνε σαν τον Τάκη

Ο Τάκης είναι 90. Γιόρτασε τα γενέθλιά του (με τους γνωστούς περιορισμούς) με τα εγγόνια του και τα παιδιά του το περασμένο Δεκέμβριο. 

Είναι διαχειριστής της πολυκατοικίας που μένει και ζήτησε μια μικρή βοήθεια στο Excel από τον 20χρονο εγγονό του, ώστε να έχει το αρχείο του σε βάθος πενταετίας.  Είναι στο Facebook -όχι ενεργά-, κάνει φορολογική δήλωση μέσω Τaxis Net.  Όταν τα παιδιά του στην αρχή της επιδημίας του είπαν «Πρόσεχε», αυτός απάντησε «Εσείς να προσέχετε, εγώ είμαι από καιρό έτοιμος»

Ο Τάκης είναι Πανιώνιος, απολαμβάνει να παίζει τάβλι στο Σύλλογο με τους άλλους φίλους του και είναι βράχος για τη γυναίκα του που τον χρειάζεται αυτό το διάστημα. 

Ο Τάκης, υπήρξε και για μένα βράχος κάποιες στιγμές. 

Όταν για παράδειγμα έκανα εισαγωγή στο νοσοκομείο τον 3χρονο εγγονό του και γιο μου, πριν από 17 χρόνια, και διπλωμένη στα δύο από κλάματα στο διάδρομο του νοσοκομείου, -ενώ ο μικρός μου βρισκόταν μέσα στο αιματολογικό και άκουγα το κλάμα του απέξω- εκείνος ψύχραιμος και με λεβεντιά περπατώντας πάνω-κάτω στο διάδρομο, με σκούντηξε με το πόδι του και μου είπε, χαμογελώντας: «Πού πήγε ο τσαμπουκάς σου και η δύναμη σου, Καλαντζάκου;». Και με αυτό με ανάγκασε να σηκώσω τα κομμάτια μου, να πλύνω με κρύο νερό το πρόσωπό μου και να είμαι έτοιμη και ήρεμη να ξαναπάρω το παιδί μου αγκαλιά.  Συγκινήθηκα πριν από δύο χρόνια όταν τα εισιτήρια που έβγαλε για ένα ματς του Πανιώνιου είχαν ακριβώς το ίδιο όνομα και επώνυμο με τον εγγονό του. Έχουν 70 χρόνια διαφορά. Συγκινήθηκα όταν ήλθε στη κηδεία της μητέρας μου για να συμπαρασταθεί στον εγγονό του και στη μάνα του. (Δηλαδή εμένα, που είμαι πρώην νύφη του) 

Ο Τάκης εμβολιάστηκε. Τα εγγόνια του ανυπομονούν να τον δουν την ημέρα του Πάσχα. Και μάλλον για να διαπληκτιστούν για το πόσο κοκορέτσι έφαγε ο καθένας τους ή για πολιτικά. 

Αν θέλετε να γίνετε σαν τον Τάκη -που τον έχω στη καρδιά μου- να χαρείτε τα εγγόνια και τα παιδιά σας, να τα στηρίξετε και να τα καμαρώσετε κάντε το εμβόλιο για να φτάσετε στην ηλικία του. 

Απλά. 


Η Άρτεμις Καλαντζάκου είναι Σύμβουλος Επικοινωνίας

Διαβάστε περισσότερα:

To Newsletter του Propago

Λάβετε την ανάλυση της ημέρας στο email σας