Εκοιμήθη ο Μητροπολίτης Δράμας, Παύλος: Ο ασυμβίβαστος Ιεράρχης του Ποντιακού Ελληνισμού και των αδύναμων Το θεμα της ημέρας
Το Propago αποχαιρετά τον σπουδαίο Ποιμενάρχη

Εκοιμήθη σήμερα, Δευτέρα 2 Μαΐου 2022, ο Μητροπολίτης Δράμας Παύλος.

Ο Μητροπολίτης Δράμας βρισκόταν μαζί με τον Αρχιεπίσκοπο σε επίσκεψη στη Νάουσα, όταν αισθάνθηκε αδιαθεσία. Έφυγε από την ζωή από οξύ έμφραγμα του μυοκαρδίου.

Δείτε βίντεο από την λειτουργία της Κυριακής 1 Μαΐου 2022

Ο μακαριστός Μητροπολίτης Δράμας, γεννήθηκε στη Βέροια το 1963.

Ήταν ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένος για τα θέματα που αφορούσαν την Γενοκτονία των Ποντίων. Μεταξύ άλλων υπήρξε σταθερά και μαχητικά διαπρύσιος διεκδικητής των κλεμμένων εκκλησιαστικών κειμηλίων της Ιεράς Μονής “Παναγιά Εικοσιφοίνισσα” από βουλγαρικές στρατιωτικές δυνάμεις.

Μιλώντας στην εκπομπή του Σπύρου Χαριτάτου και του Γιώργου Καραμέρου στο ΟΡΕΝ είχε δηλώσει “η κοινωνία της Τραπεζούντας επιθυμεί να ανοίξει η Παναγία Σουμελά. Χαίρονται όταν έρχονται επισκέπτες από την Ελλάδα. Οι άλλοι τουρίστες είναι πιο ευπρόσδεκτοι από την Τουρκία γιατί δεν ενοχλούν”.

“Διαχρονικά φρόντισε το ελληνικό κράτος τα μικρά παιδιά να μην γνωρίζουν για την Γενοκτονία των Ποντίων. Τώρα οι περιστάσεις το ευνοούν τις δύο αυτές χρονιές, 2019 και 2020, και είναι ανεκτές οι εκδηλώσεις αυτές. Τα παιδιά θα πρέπει να γνωρίζουν ότι σε αυτές τις εσχατιές της Μικράς Ασίας, στον Εύξεινο Πόντο από το 15 μέχρι το 22 η χώρα των μαγικών θελγήτρων μετατράπηκε σε κοιλάδα κολάσεως και αίματος και έχασαν την ζωή τους 353.000 Έλληνες κάτοικοι της περιοχής” σχολίασε.

“Δεν είναι μόνο η Τουρκία, είναι η ένοχη στάση των χριστιανικών μεγάλων δυνάμεων της Δύσης που για οικονομικά συμφέροντα επέτρεψαν να συντελεστεί αυτή η Γενοκτονία. Και σπέρματα της Γενοκτονίας υπάρχουν και στη σκέψη ανθρώπων και σήμερα για παράδειγμα: ο πρώην υπουργός Οικονομικών ο κ. Σόιμπλε είπε ότι οι άνθρωποι είναι πιο κάτω από τους αριθμούς” περιέγραψε στη συνέντευξή του.

Διαβάστε το άρθρο του στο Propago:

Μέγιστη υποκρισία η διαμαρτυρία για το βιντεοκλίπ στην Παναγία Σουμελά

Ποιος ήταν ο Μητροπολίτης Δράμας Παύλος

Ο Σεβ. Μητροπολίτης Δράμας, ὑπέρτιμος καί ἔξαρχος Μακεδονίας, κ. Παῦλος (κατά κόσμον ᾿Αλέξανδρος᾿Αποστολίδης), ἐγεννήθη ἐν Βερροίᾳ τῷ 1963. Μετά τάς ἐγκυκλίους σπουδάς του ἀπεφοίτησε τῆς ᾿Εκκλησιαστικῆς Σχολῆς Λαμίας.

Πτυχιοῦχος τῆς Θεολογικῆς Σχολῆς τοῦ Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης τῷ 1988, κατέστη διπλωματοῦχος (Master) τῷ 1995 καί Διδάκτωρ τῆς Θεολογίας τοῦ αὐτοῦ Πανεπιστημίου τῷ 2002. Διάκονος ἐχειροτονήθη τῷ 1983 καί Πρεσβύτερος τῷ 1988 ὑπό τοῦ μακαριστοῦ Μητροπολίτου Βεροίας Παύλου.

Διετέλεσεν ᾿Εφημέριος τοῦ ῾Ι. Ναοῦ ῾Οσίου ᾿Αντωνίου, Πολιούχου Βερροίας (1988-1991), ἀπό δέ τοῦ ἔτους 1991 ῾Ηγούμενος τῆς ῾Ιερᾶς Μονῆς Παναγίας Σουμελᾶ καί α´᾿Αντιπρόεδρος τοῦ Διοικητικοῦ Συμβουλίου τοῦ ὁμωνύμου Πανελληνίου ῾Ιδρύματος.

Συνέγραψε ἄρθρα εἰς περιοδικά καίἐφημερίδας, ἐπραγματοποίησεν ὁμιλίας-διαλέξεις καί ἔλαβε μέρος εἰς ἐκκλησιαστικάς ἀποστολάς εἰς τήν ῾Ελλάδα καί τόἐξωτερικόν. Μητροπολίτης Δράμας ἐξελέγη τήν 5ην ᾿Οκτωβρίου 2005, χειροτονηθείς εἰς ᾿Επίσκοπον τήν 9ην ἰδίου.

Το θεμα της ημέρας
Διαβάστε περισσότερα:

To Newsletter του Propago

Λάβετε την ανάλυση της ημέρας στο email σας