Εκλογές ΔΣΑ – Ασημακόπουλος: Η συγκυρία που θα ορίσει το μέλλον των νέων δικηγόρων

Σε μια εποχή που το επάγγελμα του δικηγόρου είναι σημαντικό για την ανάκαμψη της κοινωνίας, οι εκλογές στον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών είναι πιο σημαντικές από ποτέ.

Η οικονομική κρίση δημιούργησε ανασφάλεια και μεγάλη αναστάτωση σε όλους τους επαγγελματικούς κλάδους. Ο δικηγορικός όμως κλάδος δέχτηκε εξίσου μεγάλο χτύπημα, με πολλούς συναδέλφους μας να μην μπορούν να ανταπεξέλθουν ακόμη και στις βασικές ανάγκες και υποχρεώσεις.

Η πανδημία που συνεχίζει να μας ταλανίζει αποτελεί μια ακόμη μεγάλη πρόκληση για το καθημερινό μας έργο, συμπληρώνοντας την λίστα των μεγάλων ζητημάτων που θα κληθούμε να αντιμετωπίσουμε σύντομα. 

Ιδιαίτερα για εμάς, τους νέους δικηγόρους, που έχουμε να παλέψουμε με μια νέα πραγματικότητα, η παρούσα συγκυρία είναι πιο κρίσιμη από ποτέ.

Γνωρίζοντας τις ανάγκες και τα προβλήματα του επαγγέλματος του δικηγόρου από πολύ μικρός, αποφάσισα να μη μείνω αμέτοχος. Επέλεξα να συμμετέχω με τις δικές μου δυνάμεις στην ανανέωση του επαγγέλματος μας. Με σπουδές στη Νομική και τις Διεθνείς Σχέσεις και μεταπτυχιακές σπουδές στο Δίκαιο και την Οικονομία θέλοντας να βάλω και την ευρωπαϊκή και διεθνή διάσταση στη φαρέτρα του Συλλόγου μας, έχω επιλέξει να ακολουθήσω την μαχόμενη δικηγορία.

Επιπλέον, έχοντας εμπιστοσύνη στην αξία θεσμών όπως η Διαμεσολάβηση, θεωρώ πως μπορεί να καταστεί πηγή δύναμης για τους νέους δικηγόρους και να λύσει το γόρδιο δεσμό για πολλές υποθέσεις που φτάνουν στα δικαστήρια. Η συζήτηση, ειδικά για εμάς τους νέους δικηγόρους πρέπει να ξεκινά από εκεί με παράλληλη έμφαση στα ζητήματα που άπτονται της  καθημερινότητας μας, όπως η ίση αντιμετώπιση και ευκαιρίες για όλους τους συναδέλφους, ο σεβασμός στη διαφορετικότητα, η κατοχύρωση των αμοιβών και των μερισμάτων μας, η παροχή δανείων σε νέους και οικονομικά αδύναμους συναδέλφους και δημιουργία γραφείου στον ΔΣΑ για απορρόφηση και αξιοποίηση πόρων του προγράμματος ΕΣΠΑ, με σκοπό για την ανόρθωση και περιφρούρηση της αξιοπρέπειας του δικηγόρου.

Χωρίς διάθεση να κουράσω τους συναδέλφους με αχρείαστο υλικό, θεωρώντας πως πρόκειται για ξεπερασμένες μεθόδους, επέλεξα φιλικούς για το περιβάλλον τρόπους προκειμένου να προσεγγίσω τους δικηγόρους που πραγματικά ενδιαφέρονται για το μέλλον του επαγγέλματος μας.

Γι’ αυτούς τους λόγους, στις ερχόμενες εκλογές του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών συμπορεύομαι με τον Μιχάλη Καλαντζόπουλο. Ο Μιχάλης Καλαντζόπουλος έχοντας προσφέρει ήδη στον Σύλλογο είναι βέβαιο πως είναι ο κατάλληλος άνθρωπος για να ηγηθεί και να θεμελιώσει νέες βάσεις στη σχέση των δικηγόρων με τον Σύλλογο μας. Πλαισιωμένος από έμπειρους και νέους συναδέλφους που έχουν όρεξη να προσφέρουν, θεωρώ πως η παράταξη μας «Συμμετέχουμε» είναι η καταλληλότερη για να οδηγήσει τον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών εκεί που του αξίζει. Ως θεσμός με παράδοση και θεσμική παρέμβαση σε όλα τα σοβαρά και σημαντικά προβλήματα της πατρίδας μας, του αξίζει η καλύτερη εκπροσώπηση. 

Οι δικηγόροι Αθηνών οφείλουμε και πρέπει να συμμετέχουμε ενεργά και να στείλουμε ένα ηχηρό μήνυμα με την θετική μας ψήφο! Συμμετέχουμε!


Ο Αθανάσιος – Λεωνίδας Ασημακόπουλος είναι δικηγόρος

Διαβάστε περισσότερα:

To Newsletter του Propago

Λάβετε την ανάλυση της ημέρας στο email σας