Ζιαζιάς: Το πρώτο, ίσως και το τελευταίο, εθνικό συλλαλητήριο για την Κύπρο

Στις 9 Μαΐου του 1956, έγινε το μεγαλειώδες ΕΘΝΙΚΟ συλλαλητήριο στην Αθήνα για την αποτροπή του απαγχονισμού του Μιχαλάκη Καραολή και του Ανδρέα Δημητρίου, που μάχονταν για την Ένωση της Κύπρου με την Ελλάδα, που μάχονταν για τα ΙΕΡΑ και τα όσια του ΕΘΝΟΥΣ μας. Η πόλη της Αθήνας παρέλυσε γιατί σχεδόν όλοι οι πολίτες μαζί με τους παραγωγικούς φορείς είχαν μαζευτεί στο κέντρο για να συμμετέχουν στο συλλαλητήριο με μπροστάρη και πάλι την Εκκλησία μας…

Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πρόεδρος του ΠΕΕΚ (Πανελλήνια Επιτροπή Ενώσεως Κύπρου) εκφώνησε πύρινο λόγο και έθεσε στην διάθεση του Αθηναϊκού λαού ΨΗΦΙΣΜΑ, το οποίο εγκρίθηκε δια βοής. Μετά το πέρας του συλλαλητηρίου, κατά την σύγκρουση της αστυνομίας με τους διαδηλωτές, η Αθήνα αιματοκυλίστηκε με τέσσερις νεκρούς τους: ΕΥΑΓΓΕΛΟ ΓΕΡΟΝΤΗ, ΙΩΑΝΝΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟ, ΦΡΑΓΚΙΣΚΟ ΝΙΚΟΛΑΟΥ, ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ ΓΙΑΝΝΑΚΟΥΡΗ και 197 τραυματίες.

65 χρόνια μετά, οι νεο-Έλληνες δεν γνωρίζουν τους νέο μάρτυρες του ΕΘΝΟΥΣ μας. Φρόντισαν γι΄ αυτό οι δήθεν «προοδευτικοί», οι οπαδοί της παγκοσμιοποίησης, οι «ΝΕΟΠΑΤΡΙΩΤΕΣ», να εξαλείψουν από την ιστορία μας κάθε Εθνικό θέμα, προκειμένου να επιβληθεί στον Ελληνισμό η… «ανοσία της αγέλης», απέναντι στον «ιό του κατευνασμού» και του «ραγιαδισμού». Να εξαφανίσουν απ΄ τη συλλογική μας μνημοσύνη, σταδιακά και με πρόγραμμα, όλους τους σύγχρονους ήρωες, τους «Άξιους, τους Άριστους της Πατρίδος», που πορεύτηκαν με “φάρο” τα ιερά και τα όσια της ΠΑΤΡΙΔΟΣ.

Νάνοι ταγοί της Χωρας μας, δήθεν μεταρρυθμιστές της παιδείας, έθεσαν και διατηρούν ακόμη εκτός της ιστορικής μνήμης, όχι μόνο τον Καραολή και τον Δημητρίου, αλλά και τον Ευαγόρα, τον Αυξεντίου, τον Σολωμού, τον Ισαάκ και γενικά όλους τους ΗΡΩΕΣ του Κυπριακού Αγώνα αλλά και τους ΗΡΩΕΣ της Κυπριακής τραγωδίας του 1974… Γνωρίζουν οι ταγοί του τόπου μας, ότι το ειδικό τους βάρος είναι ελάχιστο μπροστά στα έργα και τις πράξεις των ΗΡΩΩΝ μας και η μνήμη τους γελοιοποιεί τα κούφια λόγια τους, τις πράξεις και τις παραλείψεις τους που έφεραν το ΕΘΝΟΣ στην σημερινή κατάσταση.

ΕΙΝΑΙ ΚΑΙΡΟΣ ΝΑ ΑΡΧΙΣΟΥΜΕ ΝΑ ΔΙΑΛΕΓΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΜΕ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΜΙΛΗΚΤΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΙΚΡΟΥΣ ΚΑΙ ΑΣΗΜΟΥΣ ΝΕΟΠΑΤΡΙΩΤΕΣ. ΕΙΝΑΙ ΚΑΙΡΟΣ Η ΝΕΟΛΑΙΑ ΜΑΣ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΟΙΝΩΝΟΣ ΤΗΣ ΝΕΟΤΕΡΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΚΤΗΣΕΙ ΠΡΟΤΥΠΑ , ΥΠΟΔΕΙΓΜΑΤΑ ΖΩΗΣ… ΑΙΩΝΙΑ Η ΜΝΗΜΗ ΤΩΝ ΗΡΩΩΝ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ.


Ο Κωνσταντίνος Ζιαζιάς είναι επίτιμος αρχηγός του ΓΕΣ

To Newsletter του Propago

Λάβετε την ανάλυση της ημέρας στο email σας