Το αυ(β)γό Το θεμα της ημέρας
Ο Διογένης Δασκάλου στο Propago: Δεν ζούμε μαζί. Ζούμε απέναντι. Ο καθένας στο δικό του προστατευτικό τσόφλι

Ναι… και με ύψιλον και με βήτα. Αυτή θα είναι για μας πάντοτε η λύση. Εκεί θα καταλήγουμε όταν βρισκόμαστε από κοντά. Για το πιο είναι το σωστό, συνεχίζουμε τη διαμάχη στο FB. Ποτέ όμως εκ του σύνεγγυς. Καθένας με το αυγό του ή στο αβγό του. Από δω δείχνει ο ένας εννοώντας δεξιά από δω όμως για τον άλλο είναι το αριστερά. Γιατί; Γιατί τα αυ(β)γά μας είναι αντικριστά. Δεν ζούμε μαζί. Ζούμε απέναντι. Ο καθένας στο δικό του προστατευτικό τσόφλι. 

Κι ενώ ο Σόλων φοβάται το σύννεφο που έφερε βροχή πάνω απ’ το αυ(β)γό του ο Λουκάς ρωτάει ποιος έφερε το σύννεφο. Την ίδια στιγμή ο Μουρσελάς πατάει τα κάρβουνα με μια αγιογραφία του Μπέκετ περιμένοντας τον «Κοντό» στην Αγία Ελένη Σερρών, ενώ λιώνουν μέσα στο κρανίο του οι ειδήσεις των δελτίων. Τον «ακούει» μόν’ ο ζουρνατζής γιατί ξέρει να διαβάζει χείλια. Φυσάει μανιασμένα τον τσιριχτό του ζουρνά και βλέπει τα ιδρωμένα χείλη του να λένε : “μην τις πιστεύεις τις ειδήσεις μάνα μου.. Μην βλέπεις, μην ακούς, βγες έξω εσύ και πότισε, παλούκωσε και σκάψε. Εκεί είναι και ο πατέρας μας στον τάφο και ο παππούς. Δρόσισε τα πιπέρια σου, τις ντοματιές σου, φτιάξε κι ασ’ τους τρελούς να κράζουνε και μια πιτούλα φτιάξε. Το χώμα έχει λείψανα για λίπασμα καμπόσων και η ψυχή μου είναι νερό κι έρχομαι να στην δώσω…” No signal  εμφανίστηκε και ένα τζιζζζζ με χιόνια και κρακακάκ ακούστηκε από τα αυ(β)γά τα δόλια. Κι άρχισαν όλα απ’ την αρχή και ήμασταν μονιασμένοι.  Τίποτα δεν θυμόμασταν, βαθιά ευτυχισμένοι! Το κράκ βέβαια που ακούστηκε δεν ήταν απ’ το τσόφλι των αυ(β)γών που έσπαγε. Έτσι έκανε η καρδιά μου όταν χτύπησε η αφύπνιση. Σηκώθηκα, έβαλα το ράδιο ενώ θα ξυριζόμουν και άρχισα να εκφράζω τις ειδήσεις που ακουγόταν μέσα στο θολό τοπίο του μπάνιου. 

Τον Κυρανάκη στο ρόλο του «Σταρένιου», τον Λιγνάδη στον «Θυρωρό της νύχτας» με παρουσιάστρια την Σαρλότ Ράμπλινγκ ντυμένη Σία Κοσιώνη, τον Αλέξη ντυμένο Τσε Γκεβάρα με ολίγη από Αστραπόγιαννο κρατώντας ένα «Κουρδιστό πορτοκάλι» και μην αντέχοντας άλλο το ‘κλεισα ψιθυρίζοντας …. Καλύτερα NOSIGNAL  και ελεύθερη ζωή παρά με τις ειδήσεις και βράδυ και πρωί.

Άλλωστε «Όλοι μας γεννιόμαστε τρελοί. Μερικοί παραμένουν»! Ε… Σάμιουελ;    

Ο Διογένης Δασκάλου είναι σατιρικός δημιουργός, μουσικός και καλλιτέχνης

Το θεμα της ημέρας
Διαβάστε περισσότερα:

To Newsletter του Propago

Λάβετε την ανάλυση της ημέρας στο email σας