Η οικονομική ευημερία και ο πολίτης

Το σημείο αναφοράς στην παγκόσμια επιστήμη, είναι η γλώσσα των μαθηματικών. Κανόνες καθαροί και συμπεράσματα αποδεκτά. Σε αυτά στηρίζονται όλες οι θετικές επιστήμες και ερευνούν, ανακαλύπτουν, ρίχνουν φως σε άγνωστα πεδία της ανθρώπινης ύπαρξης. Δυστυχώς κοινώς παραδεκτοί κανόνες δεν υπάρχουν στον χώρο της πολιτικής. Ο κάθε πολιτικός, η κάθε κυβέρνηση ερμηνεύει κατά το δοκούν τον φιλελευθερισμό, τον σοσιαλισμό, την αριστερά, την κεντροαριστερά. Βαφτίζουν τη δικτατορία δημοκρατία και προσπαθούν να δημιουργήσουν έτσι μια κοινωνία με ισότητα. Η πολιτική διακυβέρνηση υφίσταται μια άνευ προηγουμένου κακοποίηση και τελικώς οι λαοί δυσανασχετούν, αλλά δεν εξεγείρονται μπροστά στις αυθαιρεσίες της πολιτικής και των πολιτικών.

Η αυθαιρεσία της πολιτικής είναι ευθεία προσβολή της αξιοπρέπειας του πολίτη. Οι τεράστιες ανισότητες και το χάσμα που υπάρχουν μεταξύ των ανθρώπων στον πλανήτη μας, δηλώνουν πως η πράξη διαφέρει πολύ από τη θεωρία. Αυτό κατά την άποψη μου συμβαίνει γιατί δεν υπάρχει πραγματικός στόχος στην πολιτική διαδικασία. Εκλέγεσαι για να υπηρετήσει το λαό σου η τα προσωπικά σου συμφέροντα;Υπάρχουν κυβερνήσεις ,υπάρχουν πολιτικοί που πέρασαν και δεν άφησαν τίποτε θετικό στην κοινωνία.Το αποτύπωμα τους είναι ανύπαρκτο.Μόνο θεωρία και μεγάλα λόγια.

Η γνώση είναι καλή, η εξυπνάδα καλύτερη αλλά δεν φτάνουν μόνο αυτά για να κάνεις ένα λαό ευτυχισμένο και αυτάρκη οικονομικά. Θα μου πείτε η ευτυχία είναι αποτέλεσμα μιας οικονομικής ευημερίας; Όχι φυσικά. Πολλά συνθέτουν την ευτυχία του ανθρώπου. Άλλο πράγμα η οικονομική ευημερία και άλλο η ευτυχία. Όμως η πολιτική στο κομμάτι που την αφορά έχει υποχρέωση να εξασφαλίζει την οικονομική ευημερία του λαού, την κοινωνική πρόοδο, την παιδεία του, την πολιτιστική μόρφωση του. Είναι υποχρεωμένη πρωτίστως να εξασφαλίζει την εργασία και αξιοπρεπείς μισθούς. Ένας καλός μαθηματικός ή φυσικός μπορεί μια άσκηση να την λύσει με πολλούς τρόπους. Έτσι και ένας καλός πολιτικός το πρόβλημα της οικονομικής ευημερίας του λαού του, πρέπει να το λύσει με εναλλακτικές μεθόδους. Δεν υπάρχει ένας δρόμος. Η ευημερία μπορεί να επιτευχθεί με αγώνα, με πίστη, μέθοδο και ευελιξία στις αποφάσεις. Όλοι κρίνονται από το αποτέλεσμα και όχι από τις προθέσεις μόνο.

Διαβάστε περισσότερα:

To Newsletter του Propago

Λάβετε την ανάλυση της ημέρας στο email σας