Κάνε κι εσύ το ΑΛΜΑ!

Το «ΑΛΜΑ», είναι μη κερδοσκοπικό σωματείο, το οποίο προσφέρει υπηρεσίες σε παιδιά και νέους με αναπηρία. 

Η πορεία του σωματείου ξεκινά το 1996, όταν μια ομάδα επιστημόνων διαφόρων ειδικοτήτων – από το χώρο της ειδικής αγωγής – θέλησε να συμβάλει στην αποδοχή της διαφορετικότητας σε όλες τις εκφάνσεις της ζωής.

Με σθένος και αγάπη όλα αυτά τα χρόνια σχεδιάζουμε και πραγματοποιούμε πλήθος προγραμμάτων για παιδιά, εφήβους και ενήλικες με αυτισμό και νοητική αναπηρία, με στόχο την ψυχοκοινωνική εξέλιξη και την πλήρη ένταξή τους σε μια κοινωνία ίσων ευκαιριών, στηρίζοντας παράλληλα τις οικογένειές τους.

Είμαστε κοντά στην οικογένεια από τη δύσκολη ώρα της αποδοχής της διάγνωσης, μέχρι τη δια βίου αποκατάσταση του νέου με αναπηρία σε Στέγη Υποστηριζόμενης Διαβίωσης.

Ξεκινάμε από την έγκαιρη παρέμβαση και ακολουθούμε την πορεία του παιδιού σε όλες της εκφάνσεις της ζωής του, σαν μια παράλληλη οικογένεια, εμψυχώνοντας τόσο το παιδί με αναπηρία όσο και την οικογένειά του να ανακαλύψει την δύναμη της διαφορετικότητας και τις ευκαιρίες που δημιουργεί.

Μέσα από εκπαιδευτικές, αθλητικές και πολιτιστικές δραστηριότητες επιδιώκουμε την ολιστική θεραπευτική εξατομικευμένη παρέμβαση, που ταιριάζει στις ανάγκες του κάθε μας παιδιού.

Όλες μας οι δράσεις μας είναι ολοκληρωμένες και σχεδιάζονται σύμφωνα με το τρίπτυχο της φιλοσοφίας μας:

  • Εκπαίδευση και ένταξη του ατόμου με αναπηρία
  • Στήριξη και αποφόρτιση της οικογένειας
  • Ενημέρωση και ευαισθητοποίηση της κοινότητας

Χρόνο με το χρόνο η ομάδα του ΑΛΜΑ μεγαλώνει, εξελίσσεται και ανανεώνεται αγκαλιάζοντας όλο και περισσότερα άτομα με και χωρίς αναπηρία και τις οικογένειές τους.

Μπορείτε και εσείς να στηρίξετε το έργο μας, κάνοντας μία δωρεά στο https://alma-amea.gr/kane-dorea/

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Προσαρμοσμένων Δραστηριοτήτων «ΑΛΜΑ» είναι μη κερδοσκοπικό σωματείο, με αριθμό απόφασης 4533/1996, εγγεγραμμένο στο Εθνικό Μητρώο Φορέων Ιδιωτικού Τομέα μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα του Υ.Υ.Κ.Α. (ΦΕΚ 494/1-10-2015).

Τη Τετάρτη 21 Ιουνίου, διοργανώνουμε στις 21:00 η ώρα ένα φαντασμαγορικό Party στο Μπάτη του Παλαιού Φαλήρου! Οι VIParties θα είναι στα decks και τα λαχταριστά cocktails μας θα φτιάχνει το Rolatop Van!

Σκοπός της εκδήλωσής μας, είναι να συγκεντρωθούν χρήματα για να φτιάξουμε Ένα Σπίτι για τα παιδιά μας με αυτισμό και νοητική αναπηρία.  Ένα Σπίτι, και όχι ίδρυμα, όπου τα παιδιά μας θα μπορούν να ζουν και να μεγαλώνουν με αξιοπρέπεια. Ένα σπίτι όπου θα μπορούν να αυτοεξυπηρετούνται, να μαγειρεύουν, να δημιουργούν, να κοινωνικοποιούνται αλλά και να διασκεδάζουν!

Δείτε περισσότερα εδώ!

Διαβάστε περισσότερα:

To Newsletter του Propago

Λάβετε την ανάλυση της ημέρας στο email σας