Ο Έβρος δεν πέφτει!
28 Φεβρουαρίου 2020: Ο Πρόεδρος των Συνοριοφυλάκων Έβρου για την ημερομηνία που θα μείνει βαθιά χαραγμένη στην μνήμη όλων

28 Φεβρουαρίου 2020

Η ημερομηνία αυτή θα μείνει βαθιά χαραγμένη στην μνήμη όλων των Εβριτών. Είναι η μέρα που καταφτάνουν στις Καστανιές οι πρώτες ροές. Σημαίνει συναγερμός στις Αστυνομικές Διευθύνσεις του νομού. Όλες οι δυνάμεις της αστυνομίας συγκεντρώνονται στις Καστανιές όπου είναι το πρώτο σημείο που επιχειρείται η είσοδος μεγάλου αριθμού παράτυπων μεταναστών στο Ελληνικό έδαφος.

Τα δύο πρώτα 24ωρα είναι κρίσιμα γιατί η φύλαξη των συνόρων γίνεται αποκλειστικά με τις δυνάμεις του Έβρου. Σταδιακά δημιουργούνται και άλλα σημεία πίεσης κατά μήκος των συνόρων μας με δεύτερη ισχυρή απόπειρα εισβολής 4.000 παράτυπων μεταναστών την 3η Μαρτίου 2020 στην περιοχή των Φερών. Και αυτή η απόπειρα αποτράπηκε χάρη στον πατριωτισμό και την αυταπάρνηση των αστυνομικών, του στρατού, των αγροτών, των κτηνοτρόφων, των κυνηγών, των εθνοφυλάκων, των καλυβιέριδων του Δέλτα του Έβρου και όλων Ελλήνων που συνέδραμαν με κάθε τρόπο στο δύσκολο έργο μας.

Από την πρώτη μέρα μέχρι τις αρχές Απριλίου σημειώνονταν καθημερινά επεισόδια

Από την πρώτη μέρα μέχρι τις αρχές Απριλίου σημειώνονταν καθημερινά επεισόδια σε όλο το μήκος των συνόρων του Έβρου υπό την καθοδήγηση και την έμπρακτη βοήθεια των τουρκικών δυνάμεων. Όλοι θυμόμαστε την εικόνα του τουρκικού οχήματος που επιχειρεί να ρίξει τον φράχτη στην περιοχή των Καστανιών ενώ παράλληλα γίνεται ρίψη χημικών, με την ευγενική χορηγία του τουρκικού κράτους, από την τουρκική πλευρά προς τους αστυνομικούς και στρατιωτικούς που είναι παραταγμένοι κατά μήκος των συνόρων μας.

 Όμως μέσα σε όλη αυτή την δύσκολη συγκυρία – μάχη να αποτρέψουμε την εισβολή χιλιάδων παράτυπων μεταναστών και μάχη με τον κορονοϊό – συμβαίνει κάτι υπέροχο. Όλοι οι Έλληνες ενώνονται και βοηθούν στο έργο μας με όποιο τρόπο μπορούν.

Οι γυναίκες του Έβρου στέλνουν φαγητό στους αστυνομικούς που έχουν καταφθάσει από όλη την Ελλάδα, την Κύπρο και άλλες ευρωπαϊκές χώρες για να μας ενισχύσουν. Απλοί πολίτες και επιχειρηματίες στέλνουν φορτηγά με τρόφιμα και υγειονομικό υλικό, που είναι σε έλλειψη λόγω την έξαρσης της πανδημίας, για να μείνουμε υγιείς και προστατευμένοι κατά την τέλεση του καθήκοντός μας. 

Αρχές Απριλίου, ξημερώνει και βλέπουμε τον καταυλισμό, που είχε στηθεί απέναντι από τις Καστανιές, έρημο και να μπαίνουν φωτιές για να καούν οι σκηνές και τα πρόχειρα καταλύματα που είχαν στηθεί. Κερδίσαμε μια μεγάλη μάχη, αλλά συνεχίζουμε να δίνουμε καθημερινά μικρότερες μάχες για να αποτρέψουμε την είσοδο παράτυπων μεταναστών στην χώρα μας και κατ’ επέκταση στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Ο αγώνας μας δεν σταματά ποτέ. Συνεχίζουμε.. Οι φύλακες άλλωστε έχουν γνώση.. 

Ο Χρυσοβαλάντης Γιαλαμάς είναι Πρόεδρος των Συνοριοφυλάκων Έβρου

To Newsletter του Propago

Λάβετε την ανάλυση της ημέρας στο email σας